740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Universiteit pakt toiletvandalisme aan

Vrijdag 25 maart 2016 - Gianna

De Engelse Sheffield University is het helemaal zat met de vieze en vernielde wcs en pakt de studenten aan. Maar geldt dit alleen voor Engeland of zou dit in ons land ook moeten gebeuren?

De universiteit gaat stickers inzetten om het vandalisme tegen te gaan in de hoop dat studenten hier wat van leren. Er worden regelmatig tampons doorgespoeld, te veel toiletpapier gebruikt of dat studenten op de bril gaan staan. Op de stickers staat bijvoorbeeld hoe het wel en niet moet.

De Nederlandse etiquettedeskundige Anouk van Eekelen vindt dat andere landen hier misschien wel wat van zouden kunnen leren. Nederlanders zijn ook niet erg schoon op het toilet, dit blijkt uit een onderzoek van Glorix. Nederlanders ergeren zich vooral aan het tekort aan wc-papier, dat de spoelbak niet z’n werk doet en dat bezoekers de wc-deur niet sluiten.

Voor toeristen kan het toiletgebruik soms ook verwarrend zijn. Aziaten zijn bijvoorbeeld gewend om te gaan staan. Dit kan dan ook gebeuren op internationale universiteiten aangezien daar veel buitenlandse studenten op zitten.

Anouk van Eekelen laat weten dat vrouwentoiletten vaak smeriger zijn omdat het bezoek voor een vrouw iets ingewikkelder is. De eerder genoemde stap om stickers in te zetten gaat alleen werken als de studenten van start kunnen gaan met een schone wc. Als ze een schone wc aantreffen zijn ze eerder geneigd om het ook weer schoon achter te laten.

Bron: rtlnieuws.nl