741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Vakantie!.. of toch niet?

Vrijdag 21 oktober 2011 - Matthias van Wettum

Eind oktober staat voor veel studenten in het teken van een ding: herfstvakantie. De meesten hadden na week 1 al het gevoel dat ze het niet lang zonder vakantie gingen volhouden, maar proficiat! Jullie hebben het gehaald. Voor sommigen was afgelopen week de week van de waarheid, en voor anderen is dat volgende week. Ik denk dat Bram niet de enige is die aan het aftellen is naar het einde van de vrijdag.

Bij Stagemotor proberen we te verkondigen dat je stageperiode een leerperiode is en dat je moet proberen zoveel mogelijk plezier te hebben in die tijd. Dat neemt niet weg dat wij ook wel snappen dat het best vermoeiend kan zijn. Veel studenten zijn nu eenmaal niet gewend aan 36-urige werkweken en het elke dag om 7 uur opstaan. Terecht overigens, want daar ben je student voor! Als je dat dan ineens een paar weken achter elkaar moet doen, kan je wel eens helemaal gesloopt zijn aan het einde van zo’n periode. De herfstvakantie is dan een uiterst welkome pauze van de dagelijkse sleur. Geniet ervan, Senne!

Wat je in zo’n vakantie doet is natuurlijk cruciaal. Sommigen zoeken een weekje de zon op in Turkije, anderen blijven lekker thuis om te genieten van de Nederlandse herfst, of je hebt pech en je moet nog het een en ander inhalen of je moet werken. Hoewel de plannen altijd groots zijn, komt het nog regelmatig voor dat de verveling genadeloos hard toeslaat. Daarom zijn wij het helemaal met Melvin eens, als hij zegt dat hij blij is dat hij nog op stage zit! Dat denken we in ieder geval..

En dan zijn er nog de stagiairs die geen vakantie hebben.. (geloof me, die zitten er hier ook). Het kan redelijk deprimerend zijn om mensen om je heen te horen praten over vakantie, terwijl jij gewoon moet blijven werken. Denk maar zo: iemand moet Nederland draaiende houden. Probeer de vakantie gewoon te vergeten en denk aan straks, als je weer op school zit en het voelt alsof je vakantie hebt. Jacky heeft daar een prima manier voor gevonden, en we raden het elke stagiair aan!

Rest ons nog iedereen die vakantie heeft een hele prettige vakantie te wensen! En als je geen vakantie hebt, hopen we dat je het heel erg naar je zin hebt op je stage. Daar gaan we natuurlijk wel vanuit!

Trefwoorden:

Stage Tweet Week