737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Van Facebook wordt je dik

Vrijdag 21 december 2012 - Merely van der Drift

Dat Facebook in het algemeen niet fijn wordt gevonden door de ouderen is al bekend. De schoolresultaten van de kids worden slechter en pubers zetten dingen van zichzelf op het sociale netwerk, die niet iedereen hoeft te zien. Er is nu uit onderzoek gebleken dat we er ook nog eens dik van worden.

Iedereen doet zich anders voor op Facebook dan dat die werkelijk is. Ben je eigenlijk heel erg verlegen? Op Facebook ben je de praatjesmaker. Natuurlijk is niet iedereen zo, maar we durven wel meer te zeggen dan dat we in het echt zouden doen. Van veel likes en goede reacties, krijg je zelfvertrouwen. Wanneer je veel zelfvertrouwen hebt, ga je meer eten. Dit bleek uit het onderzoek van wetenschappers van de universiteiten van Columbia en Pittsburgh.

Intensieve Facebook-gebruikers hebben een hogere BMI. Ze voelen zich immers minder snel onzeker over hun vetrollen en onderkinnen. Internetters die contact hebben met oppervlakkige mensen, hebben dit juist weer niet. Een vreemde uitkomst. De onderzoekers vinden het in ieder geval een schrikbarende conclusie. Vooral voor de jongeren is het niet goed om je nu al vol te proppen, waardoor je aderen dicht slibben.

Tijd om massaal te stoppen met Facebook en elkaar gewoon weer brieven te sturen. Dat was toch wat spannender, dan weten wat de vriendin van je broers neef gegeten heeft vanavond en daarna lekker op de bank gaat liggen. Onnodige informatie moeten we immers omzeilen, anders raken onze hersenen vol.

Bron: hln.be