712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Van deze stages word je rijk!

Donderdag 6 maart 2014 - Sanne Hofman

Hier in Nederland mogen studenten blij zijn met een kleine stagevergoeding. Het komt zelden voor dat studenten voor een fulltime stage ook een volledig salaris krijgen. Vaak krijgen zij een kleine vergoeding of als ze echt pech hebben zelfs helemaal niks. Banenwebsite Glassdoor uit Amerika maakt bekend dat je van sommige stages in de VS echter wel erg rijk kunt worden!

Glassdoor heeft onderzoek gedaan naar de best betaalde stages in de VS. Uit het onderzoek blijkt dat vooral stages in San Francisco en stages in de Tech-industrie erg goed betalen. De stagevergoedingen bij bedrijven als Twitter, LinkedIn en Facebook kunnen zelfs oplopen tot 7000 dollar per maand. Studenten die een beetje handig zijn met computers, websites bouwen en met software creëren kunnen dus aardig binnenlopen tijdens hun stageperiode!

In het overzicht onderaan dit artikel staan de 25 bedrijven die de stagiairs het meest betalen. Van deze 25 stageplekken zijn er 18 tech-gerelateerd en komen uit Silicon Valley of omgeving. Bij deze bedrijven is de stagevergoeding niet het enige wat de studenten trekt. De bedrijven bieden ook erg veel doorgroeimogelijkheden en zorgen voor een goede ontwikkeling voor de studenten.

Het bedrijf Palantir staat op nummer één in het overzicht. Een stage bij dit bedrijf kan een student ruim 7000 dollar, 5,5 duizend euro, per maand opleveren. Dit bedrijf is in Nederland eigenlijk onbekend. Palantir houdt zich bezig met computersoftware voor de Amerikaanse overheid. Denk aan de FBI, NSA en de CIA.

Op nummer drie, vier en vijf in het overzicht staan Twitter, LinkedIn en Facebook. Deze sociale netwerken geven gemiddeld een stagevergoeding van 6000 dollar, 5000 euro, aan studenten.

Bekende bedrijven als Microsoft, Ebay, Amazon en Apple staan ook hoog in het overzicht. Misschien een reden om een stage te zoeken in Amerika om daar rijk te worden en je verder te ontwikkelen?

Hieronder vind je het complete overzicht met de bedrijven die de hoogste stagevergoedingen geven!Bron: webwereld