713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Van je hobby een bedrijf maken

Vrijdag 1 februari 2013 - Charlotte Portielje

De populaire spellen FIFA en Online Soccer Manager zijn er niks bij. Drie studenten van de Universiteit Twente zijn een nieuw bedrijf gestart, waarmee ze voetbalclubs helpen bij transfers. En dit is niet een spelletje, maar allemaal in realiteit. Op basis van scouting en wiskundige modellen verkopen ze de meest optimale selecties aan voetbalclubs. Zo hebben FC Twente en NEC al gebruik gemaakt van de innovatieve dienst van de studenten en ook Engelse clubs tonen interesse.

De studenten zijn nog niet lang bezig met het bedrijf, genaamd SciSports (Sciene en Sports). Ondanks dat het bedrijf nog geen lang bestaan heeft, hebben er al diverse profclubs om advies gevraagd over hun selectie. Afgelopen week is het zeer hectisch geweest voor het bedrijf. Dit kwam natuurlijk omdat het de laatste week van de transferperiode was.

Een voorbeeld van de berekening van  SciSports is: 'In de media wordt nu dagelijks gemeld dat PSV Adam Maher van AZ wil aantrekken. Wij kunnen met onze scoutingsmodellen (SciSearch en SciSoccer) aangeven waarom Maher niet het meest bij kan dragen aan de huidige selectie!'

SciSports werd afgelopen week benaderd uit de Verenigde Staten. Ze zijn geselecteerd voor de top 50 meest innovatieve studentenbedrijven wereldwijd. Het ziet er goed uit voor de Enschedese studenten. En hopelijk inspireren deze studenten, andere studenten weer om iets te gaan doen wat je leuk vindt.

 

Bron: RTV oost