739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Veel langstudeerders in Groningen volgens Google

Woensdag 12 december 2012 - Merely van der Drift

Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Je kunt de meest rare dingen opzoeken, maar het is ook heel handig wanneer je iets perse moet weten voor school, stage of werk. Google heeft nu de zoektermen die het meest zijn ingetypt op een rijtje gezet.

Logisch is het, dat de dingen die dit jaar het meest in de media kwamen, ook het meest opgezocht werden. Zo werd in de tijd van de verkiezingen ‘stemwijzer’ heel vaak gedownload. Ook SP en Geert Wilders vonden mensen interessant.  Andere politieke dingen werden ook vaak in het zoekbalkje ingetypt. ‘Zorgpremie’ was aardig populair, maar ook over ‘kinderopvang’ waren nog veel vragen. Er wonen blijkbaar veel langstudeerders in Groningen, want daar was ‘langstudeerboete’ het meest gezocht.

Hoe populairder iets is, hoe meer het wordt opgezocht op Google, zo ook met tv-programma’s. Waarschijnlijk wilde mensen graag een tv-programma of informatie over de uitzending vinden. Voetbal International en Sandra van Nieuwland vond men dan ook erg interessant, net zoals de enige vrouw van Boer zoekt Vrouw. Uiteindelijk kan niks het winnen  van de eeuwige nummer 1, Facebook. Mensen zijn blijkbaar te lui om te snappen dat de link: facebook.com is, dus moeten ze het eerst opzoeken.

Bron: ad.nl