741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Verborgen functies van iOS 7

Donderdag 10 oktober 2013 - Sharon Kardjo

Apple verzint altijd wel iets nieuws net zoals iOS 7, waar toch best veel klachten over waren. Echter heeft dit besturingssysteem een paar nieuwe functies die jij misschien nog helemaal niet kent.

1 Bestuur iPhone met hoofd
Dit is een hele handige functie voor mensen met een fysieke handicap. De camera aan de voorkant kan namelijk de bewegingen van je hoofd detecteren. Als je deze functie wilt gebruiken kun je dit als volgt instellen.
Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > zet Schakelbediening aan > voeg Schakelaar toe om te bepalen welke bewegingen je wilt gebruiken.

2 Opgeruimd staat netjes
In de eerdere versies van iOS was het mogelijk om verschillende apps in een map te verzamelen. Er paste alleen slechts een beperkt aantal apps in een mapje. Met iOS 7 kun je nu een onbeperkt aantal apps in een mapje zetten. Erg handig!

3 Vermindering van special effects
Je achtergrond en icoontjes bewegen standaard mee. Het is een leuk effect, maar sommige kunnen het irritant vinden. Je kunt het dan als volgt uitzetten; Toegankelijkheid > Verminder beweging.

4 Echte klok
In de eerdere versies van iOS werkte de klok nog niet ‘echt’. Het klokje in de klok-app werkt nu wel echt. De rode wijzer beweegt en geeft de seconden aan.

5 Meerdere apps tegelijk sluiten
Je hoeft niet meer elke app apart af te sluiten en dit scheelt je dus tijd. Het kan voortaan per drie. Hoe? Gewoon even op de homeknop drukken en met drie vingers de drie apps naar boven schuiven.

6 Meldingen aankondigen met zaklamp
Soms is het even niet leuk om elke keer een geluidje te horen of een trilling te voelen als je een nieuw berichtje of oproep binnen krijgt. Je kunt nu de ingebouwde zaklamp gebruiken om een melding aan te kondigen. Als je dan bijvoorbeeld een berichtje krijgt gaat de zaklamp knipperen.

7 Maak alles waterpas
Er zit iets bijzonders verstopt in de kompas app. Als je naar de twee pagina van de app gaat dan kun je zien of een bepaald oppervlak waterpas is of niet. Heel handig voor de klussers.

8 Lettergrootte en –dikte
De teksten in iOS 7 zijn een stuk mooier gemaakt. Hierdoor is de leesbaarheid wel achteruit gegaan. Heb je wat moeite met het lezen van de teksten? Geen probleem! Ga naar Toegankelijkheid en activeer de functie ‘Vetgedrukte tekst’. Start de telefoon opnieuw op en de teksten zijn beter leesbaar. Vind je het nog niet goed genoeg? Dan kun je de grootte en kleur van het lettertype van het gehele systeem veranderen.
 

Trefwoorden:

Iphone Apple Functies Ios