741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Vergeetachtige Stagiairs

Vrijdag 11 november 2011 - Richelle Roth

Stagiairs vergeten nog wel eens wat. Dit is ook niet gek, zij moeten met hun aandacht volledig bij stage zijn. Daarnaast hebben ze misschien nog wel enkele dagen school en er moet nog huiswerk gedaan worden. Hobby’s en andere verantwoordelijkheden komen daar ook nog eens bovenop en dan hebben we het nog niet over de aandacht die zij moeten hebben voor familie en vrienden. Stagiairs hebben het maar zwaar en vergeten daarom wel eens iets. Dit is ook te lezen op Twitter.

De één vergeet heel vaak iets en de ander maar af en toe. Het gaat niet alleen om de frequentie, maar ook om de relevantie van dat wat je moet onthouden. Zo is het natuurlijk een ramp wanneer je je Blackberry oplader vergeet mee te nemen naar je stage. Zal je telefoon het halen tot het einde van de dag of heb je misschien pech en ben je een gedeelte van de dag niet bereikbaar? Ik hoop dat jouw telefoon het heeft gehaald, Anouk.

Wanneer je iets vergeten bent en je moet helemaal terug om het te halen, is dit natuurlijk zuur. Eindelijk op weg naar stage en dan kom je er halverwege achter dat je terug moet. Het is vooral vervelend als je al op de plaats van bestemming bent aangekomen en er dan achterkomt, zoals Muriël. Dat stageformulier moet wel erg bijzonder zijn geweest.

De vriendin van Jeremy lost het anders op. Zij belt gewoon haar vriend en vraagt hem of hij datgene, wat zij is vergeten, nog even te doen en langs te brengen. Lief van je, Jeremy, dat je dat wilde doen. Ik hoop dat je een paar mooie bladeren hebt kunnen vinden, maar dat moet geen probleem zijn in deze tijd van het jaar.

Ik vermoed dat de vriendin van Jeremy de bladeren ging gebruiken voor een werkje voor kinderen. Kinderen houden nou eenmaal lekker van knutselen en vinden het enig wanneer een leraar of lerares in zijn of haar vriendenboekje schrijft. Een stagiair is natuurlijk nog leuker omdat die gewoon bijzonder is. Wanneer je de kans krijgt om in een vriendenboekje te schrijven, vergeet dit dan niet om te doen! De kinderen houden je in de gaten, Robert.

Zo heb ik zelf een keer op mijn 16e een vriendenboekje terug gekregen van een oude lerares, die op dat moment aan het verhuizen was. Ze vond hem tussen haar spulletjes en had hem naar mij opgestuurd. Ik was zelf al vergeten dat ik een vriendenboekje had.

Sommigen komen er gelukkig op tijd achter dat zij iets zijn vergeten, waardoor vervelende scenario’s voorkomen kunnen worden. Stel je voor dat Danique wel was vergeten dat zij vrij was en op haar stage was verschenen. Dan sta je niet alleen voor gek bij je collega’s, maar je vrije dag is ook nog eens verpest.

Succes, stagiairs, en vergeet niet te genieten!