739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Verkeerde studiekeuzes bestrijden

Dinsdag 4 oktober 2016 - Angelo

Vanaf 2018 tot aan 2025 gaat het kabinet in totaal 30 miljoen investeren in betere loopbaanbegeleiding voor middelbare scholieren.

Hoeveel van jouw medestudenten zijn voortijdig gestopt of tussentijds overgestapt naar een andere opleiding omdat ze de verkeerde studiekeuze hebben gemaakt? De kans dat één of meer van jouw medestudenten tot deze groep behoort, is behoorlijk groot omdat maar liefst 32% van de studenten in 2015 overstapten of stopten met hun opleiding.

Meer begeleiding moet deze studenten de oplossing bieden. “Er moet meer rekening worden gehouden met de arbeidsmarkt perspectieven”, zegt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker. “Al vroeg in de opleiding moeten jongeren worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Zo kunnen zij bewuste toekomstkeuzes maken en hier een passende studie bij kiezen”, vult ze aan.

Van de Mbo’ers vindt nu bijvoorbeeld maar liefst 43% dat hun opleiding niet aansluit op hun latere carrière. Eén van de  maatregelen die vanaf 2018 wordt genomen, is dat Mbo’ers in hun eerste jaar al op bezoek gaan bij bedrijven om een helder beeld te krijgen van het werkveld.

Heb jij wel al een helder idee in welke sector je werkzaam wilt zijn? Waarom neem je dan niet vast een bijbaan die hierbij past? Je doet op die manier ervaring op en verdient er ook nog eens aan! Waar wacht je nog op? Klik op de onderstaande links om een handige lijst van bijbanen te bekijken.

Een handige lijstje van bijbanen per regio