800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Verleg je grenzen tijdens studie in Amerika

Dinsdag 19 april 2016 - Gianna

Studeren kan je niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Leer een totaal andere taal en cultuur kennen in een onbekend land! Amerika is een top locatie om jouw studie te volgen, wat verder van huis! In Amerika zijn er zoveel verschillende mogelijkheden om jouw studie te volgen. Wij hebben de mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet.

Studeren in Amerika
Een nieuwe uitdaging aangaan, vloeiend een taal leren en een nieuwe cultuur ontdekken. Er zijn enorm veel mogelijkheden op het gebied van studeren in Amerika. Amerikaanse steden zijn groot, modern en het leven gaat dag en nacht door. Met haar vele bezienswaardigheden is er genoeg om te doen en beleven tijdens jouw studententijd in Amerika!

Er zijn een aantal studiemogelijkheden die vergelijkbaar zijn met het Nederlandse onderwijssysteem.

  • Minor: Verbreding van de studie (6 maanden)
  • Undergraduate: Behalen van bachelor diploma (3 jaar)
  • Graduate: Master (2 jaar)

Wanneer je voor een korte tijd in Amerika wil studeren kan je ervoor kiezen om een minor of semester in Amerika te volgen. Om een minor te kunnen doen moet je ingeschreven staan bij een Nederlandse hogeschool of universiteit en moet een minor deel uit maken van je studie.

Wanneer je voor langere tijd in Amerika wil studeren kan je ervoor kiezen om je bachelor te halen. Dit wordt ook wel de undergraduate studie genoemd. De populairste undergraduate studies zijn 'Bachelor of Arts' en de 'Bachelor of Science'.

Wanneer je dit diploma hebt behaald kun je ervoor kiezen om door te studeren voor je master. Dit wordt ook wel een graduate studie genoemd.

Er zijn mogelijkheden om studiebeurzen te krijgen voor jouw studie in Amerika, hiervoor kun je het beste altijd advies inwinnen bij een gespeciliseerd bureau zoals Study-Globe of Information Planet.

High school in Amerika
High school in Amerika is dé kans om de Amerikaanse cultuur van dichtbij te leren kennen. Tijdens je periode in Amerika leer je vloeiend Engels te praten en maak je vrienden voor het leven. De meeste mensen kiezen ervoor om in een gastgezin te verblijven. Zo leer je de gewoonten en gebruiken van Amerikanen goed kennen.

Door de vele keuzevakken ontdek je nieuwe talenten. Daarnaast kun je je aansluiten bij een leuke buitenschoolse club of juist cheerleader worden. Tevens staat Amerika bekend om haar uitgebreid gevierde feestdagen zoals Halloween, Kerst en Thanksgiving, en de vele evenementen die op school worden georganiseerd.

Study-Globe
Study-Globe is dé specialist op het gebied van educatieve reizen. De studieadviseurs helpen jou bij het maken van de juiste studiekeuze of het nu gaat om een minor, bachelor, master of high school. Study-Globe heeft jarenlange ervaring bij het begeleiden van studenten naar een passende opleiding in het buitenland.

De service van Study-Globe wordt gekenmerkt door professionaliteit en kwaliteit. Samen met jou kijken ze welke studie of cursus het beste aansluit bij jouw wensen. Zij maken samen met jou de studiekeuze definitief en begeleiden je bij het aanmeldingsproces.

Zij regelen alles om jouw aanmelding in orde te maken zoals het doen van een taaltest en het vertalen van diploma's. Naast het helpen bij het kiezen voor een juiste studie helpt het team van Study-Globe ook bij vele services zoals huisvesting, reisdocumenten, vliegtickets en verzekeringen.

Study-Globe organiseert regelmatig informatiedagen. Je kunt al je vragen stellen tijdens een informatiedag of bij een afspraak op kantoor.