739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Vrouw ontvangt veel seksistische opmerkingen op werk

Woensdag 20 november 2013 - Sharon Kardjo

Uit onderzoek van Viva is gebleken dat meer dan de helft van de vrouwen vaak genoeg te maken heeft met seksistische opmerkingen van collega’s of leidinggevenden. Voor dit onderzoek zijn 1.300 vrouwen ondervraagd over seksisme op het werk en tijdens het uitgaan.

Van de ondervraagde personen vindt 71% seksistische opmerkingen helemaal niet erg. 17% van de vrouwen houdt rustig haar mond dicht, omdat zij bang zijn om in de problemen te komen. Als er een seksistische opmerking wordt gemaakt dan meldt 12% het direct bij een leidinggevende.

Een overgroot deel van de vrouwen zegt dat zij zelf niet mee doen aan seksisme op de werkvloer. Ongeveer zeven op de tien vrouwen flirt nooit met de baas om iets gedaan te krijgen, terwijl een kwart van de ondervraagde vrouwen het niet erg vinden om hun charmes in de strijd te gooien.

Niet alleen tijdens het werken kan dit gebeuren, maar ook tijdens het uitgaan. Ongeveer één op de drie van de ondervraagde vrouwen pikt het niet als mannen in hun borsten of billen knijpen. 25% van de vrouwen negeert de aanrakingen en 23% vindt dat dit bij het uitgaan hoort.

Ongeveer 16% van de vrouwen vindt het belangrijk om na een aanranding gelijk aangifte te doen bij de politie. 33% weet niet zeker of zij dit wel moeten doen en het grootste deel meldt helemaal geen incidenten.

Bron: NU.nl