739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Wageningse student vreest voor studentenleven

Vrijdag 20 mei 2016 - Gianna

De Wageningse studenten vrezen voor het studentenleven in de stad vanwege de ingestelde avondcolleges. Deze avondcolleges zijn een pilot voor het hard groeiende aantal studenten op de universiteit.

De laatste maanden stonden veel hogescholen en universiteiten in het nieuws over het invoeren van avondcolleges vanwege de overvolle spitsuren in het OV. De universiteit van Wageningen start ook een pilot voor avondcolleges, maar niet vanwege de NS. De universiteit kampt namelijk met te veel studenten waardoor ze de roosters niet meer rondkrijgen in de geldige collegetijden.

De studenten zijn een protest gestart omdat ze bang zijn dat deze tijdelijke pilot zal leiden tot algehele invoering van avondcolleges. Deze avondcolleges zorgen ervoor dat studenten in de knoop komen met hun studenten- en sportverenigingen en hun bijbanen.

Sinds de basisbeurs is vervangen door het leenstelsel hebben studenten een bijbaan hard nodig om alle studiekosten te kunnen bekostigen.

De universiteit laat weten dat ze ook nog kijken naar nog meer alternatieven en dat het op dit moment echt gaat om een acuut probleem. Het is sowieso niet de bedoeling dat een student 12 uur lang colleges achter elkaar gaat volgen.

 

Bron: ad.nl