713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Wat heb je nodig tijdens een stage?

Woensdag 21 december 2016 - Gast

Voordat je stage zal beginnen zijn er tal van zaken die je op orde moet hebben. Zo zal de onderneming waar je stage gaat lopen een aantal zaken aanbieden, maar er zullen ook facetten zijn die je zelf moet regelen. Wij zullen de belangrijkste punten voor je toelichten, zodat je weet hoe je er mee om moet springen wanneer je stageperiode is aangebroken. Wij wensen je allereerst veel succes met de stage en hopelijk kan je deze succesvol afronden!

Begeleiding vanuit school

Allereerst moet je ervoor zorgen dat er duidelijk is wie de stagebegeleider vanuit school zal zijn. Wanneer er problemen zijn met de opdracht of er onduidelijkheden optreden moet je altijd een vast aanspreekpunt hebben.

Je doet er ook goed aan om een begeleider te kiezen die ook affiniteit heeft met het onderwerp van de stageopdracht en ook bekend is met de diensten/producten die worden aangeboden door de organisatie.

Hulpmiddelen

Sommige stagebedrijven bieden de mogelijkheid om te werken op een computer met een Microsoft besturingssysteem. Echter zijn er veel studenten die het een stuk fijner vinden om te werken met een Apple besturingssysteem. Heb je aan Macbook liggen, maar functioneert deze niet naar behoren? Een Macbook repareren kan gemakkelijk bij je in de buurt en hierdoor zal natuurlijk ook je werkefficiëntie verbeteren. Je moet er altijd voor zorgen dat de apparaten waarmee je werkt naar behoren functioneren en dit geldt niet alleen voor je stageperiode.

Voldoende rust

Tijdens je stageperiode zal je merken dat er weinig tijd over is voor andere dingen, maar je wilt die toch nog blijven doen. Zoals het afspreken met vrienden, naast de stage nog werken of veel naar de sportschool gaan. Wij raden je aan om hier een goed schema voor te maken en niet teveel hooi op je vork te nemen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je volledig uitgeput op de stage aankomt, omdat je ’s avonds laat nog dingen bent gaan ondernemen. Voor jezelf is dit niks, maar ook het stagebedrijf zal hier niet positief tegenaan kijken.