739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Wat heeft een studentenwoning nodig?

Maandag 17 oktober 2016 - Gast

Ga je intrek nemen in een studentenwoning? Dan moet er natuurlijk na worden gedacht over de inrichting en de aanschaf van verschillende apparaten en benodigdheden in de woning. Er zijn veel zaken die in door veel studenten nogal eens vergeten worden of waar geen rekening mee wordt gehouden. Wij zullen je informeren en adviseren op dit gebied, zodat je (als nieuwe student en bewoner van een studentenhuis) weet waar je aan toe bent.

Wassen van kleding

Natuurlijk zal er eens in de zoveel tijd ook een hoop kleding gewassen moeten worden. Aankloppen bij je moeder is natuurlijk verleden tijd en daarom moet er na worden gedacht over de mogelijkheden op dit gebied. Zo kan je ervoor kiezen om alle kleding met de hand te wassen, maar dit schiet natuurlijk ook niet op.

Wanneer er meerdere studenten in de woning zitten kunnen jullie ook eens nadenken over de aanschaf van een wasmachine. Dit kost natuurlijk een hoop geld en daarom is wasmachines vergelijken aan de hand van een aantal zaken zeker geen slecht idee. Er moet natuurlijk gekeken worden naar prijs, maar ook de kwaliteit en de verwachte levensduur zal een rol van betekenis gaan spelen in de beslissing. Zorg dat iedereen ermee instemt, want andere kunnen er op den duur weer conflicten ontstaan.

Het is ook een optie om ieder weekend af te reizen naar het ouderlijk huis, maar of je moeder hier nou op staat te wachten is nog maar de vraag.

Er moet gegeten worden

Het is natuurlijk vaak het geval dat er slecht wordt gegeten door studenten. Dit komt doordat weinig studenten ervaring hebben met het bereiden van eten en dat er onvoldoende apparatuur in de keuken aanwezig is. Daarom raden wij je aan om ook hier de nodige aandacht aan te besteden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er altijd een oven en/of magnetron aanwezig is. In dit geval is het handig om een combi magnetron aan te schaffen, want deze kost het hetzelfde maar het de functies van zowel een magnetron als een oven. Het zou natuurlijk een afknapper zijn wanneer je net die ene date niet kan voorzien van een heerlijke maaltijd.