712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Wat moeten studenten doen om een creditcard aan te vragen?

Dinsdag 11 oktober 2016 - Gast

Het komt niet veel voor dat studenten in het bezit zijn van een creditcard. Banken staan er niet om te juichen om er n te verstrekken aan iemand die nog studeert. Zij vinden dat studenten niet erg bekend staan om hun financile verantwoordelijkheid. Slaan ze hier de plak volledig mis of zit er een kern van waarheid in? In ieder geval kunnen studenten wel een creditcard aanvragen, maar dan dienen ze zich wel aan bepaalde regels te houden.

De belangrijkste regel is dat studenten een rekening moeten hebben staan of moeten openen om in aanmerking te kunnen komen voor een creditcard. Een student kan niet bij de ene bank een rekening hebben en bij de andere een creditcard aanvragen. Studenten kunnen ook hun ouders borg laten staan, maar is dat echt wat ze willen? Ouders kunnen dan namelijk meekijken wat hun zoon of dochter allemaal uitspookt. Bovendien zal de student ook niet erg zelfstandig overkomen bij de bank.

Speciale creditcard voor studenten

Het is voor studenten soms nogal een heel gedoe om in het bezit te komen van een creditcard. Iedere bank hanteert weer verschillende regeltjes waardoor het soms erg moeizaam gaat. Sommige banken weigeren zelfs om een creditcard te geven aan een student. Wat kunnen ze dan doen? De ANWB heeft nu een speciale creditcard voor studenten in het leven geroepen. Het bestedingslimiet is wel lager dan bij een normale kaart, maar dat kan juist gunstig uitpakken. Zo kunnen studenten niet zomaar alles uitgeven, maar leren ze verstandig met geld om te gaan. Deze creditcard biedt verder wel veel overeenkomsten, dus het lijkt alsnog alsof een student in het bezit is van een ‘volwassen’ creditcard.