741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Wat zeg je?!

Woensdag 3 oktober 2012 - Merely van der Drift

You only live once. Tegenwoordig hét motto van de jeugd. Ga uit, zuip je kapot, zet je muziek lekker hard en trek je vooral niks aan van je ouders. Die zeuren alleen maar. Tot dat je bij de dokter moet komen, omdat je een piep in je oor hebt en je langzaam doof wordt. Dan is het YOLO’en snel voorbij.

De jeugd denkt dat ze alles kunnen maken. Niet luisteren naar ouderen, die snappen er toch helemaal niks van. In de discotheek kan je alleen in elkaars oren schreeuwen, omdat je anders niks verstaat. Haast niemand die zich daar ook maar iets van aantrekt. Dat je ’s nachts een piep in je oor hebt, ach dat maakt niks uit. De volgende dag ook nog? Dat komt wel weer. Toch weten veel levensgenieters niet dat één op de tien jongeren, alleen al in de leeftijd 13 tot 15 jaar, last krijgt van gehoorbeschadiging.

Uit onderzoek van de Nationale Hoorstichting is nu gebleken dat 93 procent van alle jongeren na het uitgaan last heeft van zijn of haar gehoor. Een dag later heeft nog 40 procent die irritante piep in zijn oren. De piep is een waarschuwing voor gehoorbeschadiging. Heb je dit te vaak, dan wordt de kans steeds groter.

Een goed middel om gehoorbeschadiging te voorkomen is om oordoppen te dragen met uitgaan. Helaas vinden veel stappers dit niet leuk staan, lekker zitten of hebben er simpel gewoon geen zin in. Maar 4 procent van de feestgangers draagt deze oordoppen. In totaal zijn er 130.000 jongeren onderzocht.

Bron: ad.nl