741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Wat zegt jouw handschrift over jou?

Vrijdag 18 april 2014 - Sanne Hofman

Tegenwoordig typen studenten meer dan dat zij schrijven. Toch is uit onderzoek gebleken dat schrijven beter helpt bij het leren dan typen. Door aantekeningen op te schrijven onthouden we de informatie beter. Studenten moeten dus weer gewoon ouderwets notities maken met pen en papier! Wist je eigenlijk dat je handschrift heel veel vertelt over je persoonlijkheid?

Over de hele wereld worden er studies gedaan naar taal en handschrift. We kunnen heel veel informatie halen uit de manier waarop iemand schrijft. Zo zijn er wel 5.000 verschillende karakters te vinden door te kijken naar iemands handschrift. Wellicht herken jij jezelf ook in deze punten!


De grootte
De grootte van je handschrift vertelt heel veel over je persoonlijkheid. Schrijf je bijvoorbeeld erg klein? Dan ben je misschien een verlegen, teruggetrokken, leergierig of geconcentreerd persoon. Schrijf jij erg groot? Dan ben je waarschijnlijk een mensgericht en uitgesproken persoon.


Ruimtes
Ook kunnen we heel veel zien aan de ruimtes die mensen tussen hun woorden laten. Laat je bijvoorbeeld heel veel ruimte tussen je geschreven woorden open? Dan ben je waarschijnlijk een persoon die geniet van de vrijheid en die er niet van houdt om overweldigd te worden. Laat je juist heel weinig ruimte tussen de woorden open? Dan ben je waarschijnlijk een persoon die er niet van houdt om alleen te zijn.


Schuin schrijven
Schrijf jij heel erg recht? Dan ben je waarschijnlijk heel erg praktisch ingesteld. Je denkt vaak logisch na voordat je iets doet en laat je emoties weinig spreken.

Schrijf je een beetje schuin naar rechts? Dan ben je waarschijnlijk iemand die open staat voor nieuwe ervaringen en die het fijn vindt om nieuwe mensen te leren kennen.

Schrijf je schuin naar links? Dan ben je misschien een persoon die niet graag in de schijnwerpers staat en een beetje teruggetrokken kan zijn.


Vorm
De vorm van de letters die je schrijft kan ook erg veel over je karakter en persoonlijkheid vertellen. Schrijf je bijvoorbeeld met erg ronde letters? Dan ben je waarschijnlijk erg creatief en artistiek. Schrijf je juist met puntige letters? Dan ben je misschien wel een erg slim en nieuwsgierig persoon. Schrijf je jouw letters meestal aan elkaar vast? Dan ben je waarschijnlijk een persoon die altijd logisch nadenkt en altijd zorgvuldige beslissingen en keuzes maakt.


Druk
De manier waarop jij je pen of potlood vasthoudt kan ook erg veel over je vertellen. Druk jij bijvoorbeeld hard op je pen tijdens het schrijven? Dan ben je een persoon die goed dingen toe kan geven en die ook erg serieus kan zijn. schrijf jij juist heel licht? Dan ben je waarschijnlijk een erg gevoelig persoon.


Bron: 9gag