741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


We worden langzaamaan dommer

Woensdag 15 mei 2013 - Charlotte Portielje

De gemiddelde intelligentie van de westerse bevolking is afgelopen 130 jaar afgenomen. Tenminste, dat beweren wetenschappers.

Onze reactiesnelheid daalt al sinds 1880. De reactiesnelheid van het menselijk brein heeft te maken met onze algemene intelligentie. Vooral bij vrouwen verslapten de reflexen duidelijk de afgelopen 130 jaar. Dat onze reflexen niet zo optimaal meer zijn als in 1880 verwijst naar een daling van het gemiddelde IQ. Ons IQ is namelijk met 1,23 gedaald sinds 1880. Dit zou een verband hebben met onze reactiesnelheid.

Uit het zelfde onderzoek blijkt dat slimme mensen minder kinderen krijgen dan de dommere mensen. Dit heeft te maken met het nieuwe moderne leven. Met het moderne leven wordt de 9 tot 5 mentaliteit bedoelt. Slimmere mensen staan hierdoor onder druk en kiezen voor minder kinderen in hun leven, omdat het anders te druk wordt.

Dit alles onderzochten wetenschappers van het tijdschrift Intelligence. De wetenschappers onderzochten 14 studies naar de reactiesnelheid van mensen uit westerse landen. Er zijn veel vragen bij het onderzoek of het betrouwbaar is of niet. Sommige uitkomsten werden namelijk niet onderbouwt met statistieken.

 

Bron: nu.nl