741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Weer meer ontevredenheid over NS

Vrijdag 14 februari 2014 - Sanne Hofman

Elk jaar weer stromen de klachten over de NS binnen. Treinreizigers, vooral studenten, hebben vaak het gevoel dat zij niet op de NS kunnen rekenen. Dat blijkt nu ook weer uit cijfers van de jaarlijkse meting van Locov.

Uit de cijfers van het onderzoek blijkt dat de tevredenheid onder de treinreizigers blijft afnemen. Het is nu al het vierde jaar op rij dat treinreizigers meer ongenoegen uiten over de NS. Het gaat dan vooral om vertragingen van treinen en om het uitvallen van treinen.


Resultaten
Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat in 2013 slecht 47 procent van de treinreizigers de NS voor punctualiteit het cijfer 7 gaf. In 2009 was dit nog 56 procent. Een flinke daling dus. De grootste ontevredenheid was afgelopen jaar te zien in het vierde kwartaal. Ondanks dat wij bijna geen winterweer hebben gehad en dus ook bijna geen winterse problemen op het spoor gaf maar 42 procent van de treinreizigers  de NS een 7 of hoger.


De NS heeft het in 2013 eigenlijk helemaal niet slecht gedaan. Het grootste deel van de treinen reed op tijd. Het marge van de vertragingen lag tussen de drie en vijf minuten. Dit was niet slechter dan voorgaande jaren. Ondanks dat daalde de tevredenheid toch.


Bron: Spits