779 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Welke opleidingen hebben bekende Nederlanders afgerond?

Vrijdag 15 september 2017 - Yvo

De meeste mensen wilden als kind maar een ding later worden, beroemd. Zanger, danser, presentator of dj het maakte je niet uit als je maar beroemd werd. Maar vele die deze ambitie hadden zijn nu toch braaf bezig met een leuke studie of hun baan en hebben de droom om beroemd te worden laten varen. Maar dan de mensen die wel beroemd zijn geworden, wat hebben die eigenlijk voor studies gedaan? We zetten er 10 voor je op een rijtje.

Mark Rutte
 
De bestuurder van ons land moet natuurlijk wel een redelijke opleiding hebben gedaan. Maar zijn opleiding zou je niet direct koppelen aan zijn huidige baan. Hij heeft namelijk na zijn gymnasium een geschiedenisstudie aan de universiteit van Leiden gevolgd. Via wat omzwervingen heeft hij van zijn hobby ( de politiek ) uiteindelijk zijn beroep gemaakt en is hij de machtigste man van Nederland geworden.
 
Humberto Tan
 
De bekende presentator voor RTL Late night is pas op relatief late leeftijd begonnen op televisie. Hij werkte eerst als sportpresentator bij onder andere Eredivisie live en Studio Sport. Maar voordat hij in de televisie wereld terecht kwam haalde hij eerst zijn vwo-diploma. Daarna studeerde hij rechten aan de universiteit van Amsterdam waar hij zij doctoraal examen halen en nu dus ook meester in de rechten is.
 
Jeroen van Koningsbrugge
 
De alleskunner bekend van programma’s als Ik hou van Holland, Draadstaal en natuurlijk de Lama’s waarin hij fungeert als acteur, cabaratier, zanger en presentator. Na zijn middelbare school werd hij aangenomen op de toneelacademie in Maastricht, deze opleiding liet hij na een jaar links liggen om naar Amsterdam te verhuizen. Hier werd hij aangenomen op de kleinkunstacademie, in het vierde jaar van deze opleiding kreeg hij een rol in de ziekenhuisserie IC waardoor hij in dit vak bleef doorwerken.
 
Marco Borsato
 
Marco heeft een groot deel van zijn jeugd in Italië doorgebracht, waar zijn vader een restaurant runde aan het Gardameer. Maar het huwelijk van zijn moeder en vader hield geen stand waardoor hij met zijn moeder terug verhuisde naar Nederland. Daar maakte hij voor zijn militaire dienst de opleiding brood- en banket af aan de Banketbakkersvakschool in Amsterdam.
 
Doutzen Kroes
 
Er bestaan natuurlijk vooroordelen dat fotomodellen niet de slimste van de klas zijn. Doutzen Kroes zou daar als Nederlands bekendste fotomodel ook aan moeten voldoen, maar dat is niet het geval. Ze maakte namelijk keurig netjes haar Havo af waarna ze al snel werd opgepikt door een groot modellenbureau.
 
Johnny de Mol
 
Johnny werd natuurlijk geboren voor het artiestenvak als zoon van mediamagnaat John de Mol en zangeres Willeke Alberti. Deze kant ging hij uiteindelijk ook op na zijn middelbare school. Hij behaalde zijn Havo diploma en ging daarna achter de schermen aan de slag bij grote programma’s als de Staatsloterijshow en Goede tijden, Slechte tijden.
 
Yolanthe Sneijder- Cabau
 
Een van Nederlands bekendste voetbalvrouwen namelijk de vrouw van Wesley Sneijder werd voor haar huwelijk met de Nederlandse voetballer bekend door haar acteerwerk in onder andere Onderweg naar Morgen. Ze werd geboren op het prachtige Spaanse eiland Ibiza maar ze kwam op haar vijfde al naar Nederland. Al daar begon ze na haar mavo studie aan mbo toerisme, deze opleiding ruilde ze al snel in voor het mbo theaterschool, en deze maakte ze wel af.
 
Geert Wilders
 
De veelbesproken politicus die vooral bekend staat om zijn discriminerende uitspraken heeft een aardige palmares opgebouwd qua diploma’s. Nadat hij zijn mavo en havo af had gemaakt begon hij aan zijn studie sociale verzekeringen. Hier haalde hij zijn diploma voor en na zijn militaire dienst besloot hij door te studeren. Hiermee haalde hij een aantal deelcertificaten aan de Open Universiteit voor rechtsgeleerdheid. 
 
Sylvie Meis
 
De glamourvrouw en ex-vrouw van voetballer Rafael van der Vaart wist niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland door te breken als presentatrice. Maar ze werden geboren in het Brabantse Breda. Daar rondde ze haar Havo af waarna ze door studeerde voor haar hbo-opleiding. Een aantal jaar later haalde ze haar diploma hbo Personeel & Arbeid. En pas na deze opleiding begon ze zich voor het televisie vak te interesseren.
 
Katja Schuurman
 
Katja begon haar carrière in de showbizz met vooral acteer en zangwerk. Als lid van Linda, Roos en Jessica en met rolletjes in Costa! en Goede tijden, Slechte tijden. Maar daarvoor maakte ze haar Vwo af of de middelbare school. Daarna begon ze aan de opleiding politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, maar deze opleiding liet ze al snel varen na haar eerste stappen op het pad van de showbusiness.