741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Werken bij Google heeft nadelen

Woensdag 6 november 2013 - Sharon Kardjo

Er zijn vast veel mensen die een baan bij Google willen bemachtigen, maar is het eigenlijk wel zo leuk om daar te werken? Op de website van Quora vertellen werknemers anoniem de vele minpunten van het bedrijf. De krant The Independent meldde dit.

‘Wat is het slechtste aspect van werken voor Google?’, was de vraag op de website. Er kwamen veel verschillende antwoorden uit en dit zijn de drie opvallendste antwoorden.

Arrogantie heerst
Veel mensen zijn arrogant. Het is erg moeilijk om bij Google binnen te komen, dus als je er eenmaal in bent voelen mensen zich heel goed. ‘In tegenstelling tot wat iedereen denkt, is het doorsnee niveau van de ingenieurs hier redelijk middelmatig. Iedereen vindt dat hij het beter kan dan zijn collega’, aldus een werknemer bij Google.

Geen uitdaging
Zo zegt een werknemer ook dat het werk erg weinig intellectueel stimulerend is. ‘Ik werkte op één van de grotere campussen en de enige vorm van intellectuele stimulatie was tijdens het sollicitatiegesprek.’ Een grote indruk maken bij Google is erg moeilijk, omdat de spannende en uitdagende problemen allang opgelost zijn.

Goed, maar saai bedrijf
Een werknemer zegt zelfs dat werken bij Google eigenlijk heel saai is. ‘Google is eigenlijk een goed geoliede machine die door Adwords heel veel geld verdient. Bij Google ben je eigenlijk gewoon iemand met een fles olie die de machine af en toe smeert.’

Bron: AD.nl