741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Werkloze Wonder Woman

Donderdag 15 december 2016 - Angelo

De Verenigde Naties stappen binnen twee maanden al af van het afbeelden van Wonder Woman als wapen in de strijd voor emancipatie van vrouwen en meisjes.

Het waren twee mooie maanden mevrouw Wonder, of mevrouw Woman? We hebben genoten van uw aanwezigheid en uw mooie pantser. Helaas moeten we u echter melden dat uw contract niet wordt verlengd. Nee sorry, er is geen sprake van een arbeidsconflict of gebrekkig functioneren aan uw zijde.  Uw identiteit, die we uiteraard geheim zullen houden, sluit gewoon niet zo aan op de onze. Ik ben bang dat onze wegen hier scheiden. We hebben wel vast een profiel voor u aangemaakt op Zoekbijbaan.nl, zo bent u binnen no-time weer werkzaam!

Als Wonder Woman een echte persoon was geweest, zou het ontslaggesprek wellicht een dergelijke vorm aangenomen hebben. Het gaat in dit geval gelukkig slechts om een afbeelding van de Amerikaanse stripheld. De VN besloot een kleine twee maanden geleden om de superheld te gebruiken in de strijd voor emancipatie van vrouwen en meisjes.  Na de benoeming doken er al snel negatieve geluiden op over het gebruik van de schaars geklede heldin. Volgens tegenstanders was het gebruik van een geseksualiseerde en fictieve vrouw geen goede representatie van de strijd.

Als gevolg hiervan zijn medewerkers van de VN een petitie gestart om het gebruik van Wonder Woman afbeeldingen binnen de campagne ongedaan te maken. Deze petitie werd maar liefst 45.000 ondertekent waardoor Wonder Woman werd ‘ontslagen’.

Wie het nieuwe gezicht wordt van de campagne is nog niet bekend.