740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Wonen in luxe

Maandag 17 september 2012 - Merely van der Drift

Waren er een paar weken geleden nog speculaties over het studentenhotel, is het nu werkelijkheid geworden. Charlie MacGregor is de bedenker van dit nieuwe concept.

BIER staat voor Beverage Industry Environmental Rountable. In deze ‘groep’ zitten de leiders van de drankmarkt, bijvoorbeeld Coca Cola en Heineken. Denk je dat je goedkoop uit bent met je wijntje of bier, dan zit je eigenlijk fout. Bier stoot 420 gram CO2 per liter uit, maar wijn staat bovenaan met meer dan vier keer zoveel als bier, namelijk 1.720 gram per liter, daarbij worden de flesjes bier hergebruikt, terwijl een fles wijn voor 45 procent uitstoot zorgt. Altijd nog beter dan de gedestilleerde dranken. Slecht voor je portemonnee en het milieu. Dit stoot namelijk 2.750 gram CO2 uit.
 

Water uit de kraan is ook veel beter dan in een flesje. Wanneer je het verpakt koopt, is de uitstoot 100 keer meer. Laten we het van de positieve kant bekijken, vergeleken bij Amerika zijn we nog heel netjes. Zij stoten daar twee tot drie keer zoveel uit, omdat ze andere materialen gebruiken. Daar zit de schuld van milieuvervuiling.


Bron: www.bnr.nl