712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Xuan Thai wordt beloond voor haar creatieve sollicitatie

Woensdag 26 februari 2014 - Sanne Hofman

Op de website van Heineken stond een vacature open voor een Social Media Manager. Deze vacature zorgt vast voor erg veel reacties. Dat dacht Xuan Thai ook. Zij wilde niet op de ‘normale’ manier solliciteren, maar wilde juist opvallen tussen al die sollicitaties. Zij bedacht een erg creatieve manier om te solliciteren voor de functie van Heineken!

In deze tijd van economische crisis en een hoge (jeugd)werkloosheid stromen de sollicitaties bij bedrijven binnen. Om nog op te vallen tussen deze stapels sollicitatiebrieven kan een beetje creativiteit geen kwaad. Afgelopen vrijdag liet Xuan Thai haar creativiteit zien en solliciteerde openlijk op de facebookpagina van Heineken voor de functie van Social Media Manager.


Creatieve sollicitatie
In haar sollicitatiebrief aan Heineken laat Xuan Thai haar creativiteit en lef zien. Zij vertelt onder andere over haar motivatie, ervaringen en over haar mening over social media.

“Aangezien het gaat om een baan die draait om social communities en social media, zullen jullie het vast logisch vinden dat ik via Facebook solliciteer op deze functie. Hiermee laat ik overigens ook zien dat ik enorm gemotiveerd ben om deze job binnen te slepen aangezien ik op deze manier publieke afwijzing riskeer.”

Ook doet ze aan het eind van haar sollicitatiebrief een oproep aan vrienden en andere social media gebruikers. “Alle Facebook vrienden en vrienden van vrienden die nu meelezen en dit kunnen waarderen, schroom niet om massaal dit bericht te liken en te delen. Dan helpen jullie mij om Heineken te laten zien wat mijn invloed is via social media! Krijgen jullie een biertje van me!”


Reacties
Uiteindelijk werd de openlijke sollicitatie van Xuan tienduizenden keren geliked, duizenden keren gedeeld en werden er honderden reacties onder geplaatst. Een reactie van Heineken kon dus niet uitblijven.

Dinsdag plaatste Heineken een reactie op de sollicitatie van Xuan op de facebookpagina met een leuke foto bijgevoegd. “Xuan solliciteerde vrijdag openlijk op Facebook om onze nieuwe Social Media Manager te worden. Haar post werd groot, heel groot. Daarom vonden we het gepast om een groot bericht terug sturen…”


Bron: nieuws.nl