713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Zelf bepalen welke docenten worden aangenomen?

Woensdag 14 september 2016 - Angelo

Al 40 jaar lang spelen de studenten van middelbare school De Breul in Zeist een belangrijke rol bij het aannemen van nieuwe docenten en het verlengen van contracten.

Vanaf de middelbare school tot aan het HBO waren er bij mij altijd wel een paar docenten die kwalitatief mindere lessen gaven dan anderen. En van mijn grootste wensen was daarom altijd om een docent tijdens een beoordelingsgesprek eens even flink te bekritiseren en te vertellen dat het contract helaas niet werd verlengd. Tot mijn grote teleurstelling kwam het er echter nooit van.

Voor studenten van De Breul is mijn wens de normaalste zaak van de wereld. Zij zijn sinds jaar en dag mede verantwoordelijk voor het aannemen van nieuwe docenten en het verlengen van contracten. De studenten zijn aanwezig bij zowel het sollicitatiegesprek als de contractverlengingen waardoor ze de docenten ter plaatsen aan de tand kunnen voelen.

In hoeverre de methode effectief en gunstig is, valt te betwijfelen. Je zult als student maar enorm negatief zijn geweest over een bepaalde docent die dan alsnog wordt aangenomen en jou meerdere vakken doceert. Hoewel aan de integriteit van een docent natuurlijk niet mag worden getwijfeld, zou ik me er toch niet lekker bij voelen als student zijnde.

Lijkt dat selectieprocess jou niets, maar zou je wel graag aan de slag willen als docent? Klik hieronder dan op een overzicht van allerlei docenten en bijles vacatures.

Een overzicht van docenten en bijles vacatures.