739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Zingend een kamer vinden!

Donderdag 6 maart 2014 - Sanne Hofman

Voor studenten is het tegenwoordig erg lastig om een studentenwoning in een stad te vinden. Al eerder lazen we over ludieke en creatieve acties om het woningtekort onder de aandacht te brengen. Studente Marie-Anne heeft op een erg creatieve manier een kamer in Utrecht weten te vinden.

Studente Marie-Anne Faustinelli is een erg creatieve en muzikale studente. Zij was wanhopig op zoek naar een kamer in de stad Utrecht en bedacht iets origineels om een kamer te bemachtigen. Ze besloot een liedje te maken en deze te plaatsen op YouTube.


Liedje
Het liedje dat Marie-Anne schreef en zong ging over haar woonwens in de stad Utrecht. Marie-Anne woont en studeert nu in Hilversum maar wil graag naar Utrecht verhuizen. Dit omdat zij die stad veel levendiger vindt en omdat veel van haar vrienden daar wonen.

Vorig jaar kwam de studente op het idee om een liedje over haar woonwens te maken. Zij plaatste een filmpje van zichzelf terwijl ze haar liedje zong op YouTube met de hoop op een reactie van een woonorganisatie. Het liedje van Marie-Anne is inmiddels bijna honderdduizend keer bekeken en de aanbiedingen van verschillende huisbazen stromen binnen!


Veel reacties
Het liedje kreeg erg veel media aandacht en er kwamen veel reacties op. “Dit had ik echt niet verwacht.” aldus de studente. "De eerste dagen liep mijn mailbox helemaal vol met reacties, zelfs zoveel dat het nauwelijks bij te houden was. Sommige kamers vond ik te duur en andere aanbiedingen nam ik niet echt serieus. De kamer die ik nu heb gekregen, had ik al op het oog voor het filmpje. Maar ik wist toen nog niet zeker of ik die kamer zou krijgen."
Marie-Anne krijgt niet alleen reacties van woonbazen maar ook van producers. Het lijkt erop dat het talent van Marie-Anne is ontdekt en wordt erkend. De studente vertelt: “'Ik mocht al in Hilversum optreden en er is ook contact geweest met een producer. Ik ben altijd al wel met muziek bezig.”

Ben jij benieuwd naar de creatieve oproep van Marie-Anne? Bekijk hier haar YouTube filmpje!

 

Bron: nieuws.nl