741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Zitten tijdens de spits bij de NS

Maandag 4 februari 2013 - Charlotte Portielje

Reizen met het openbaar vervoer is niet altijd een pretje. Zeker niet als je tijdens de spitsuren moet reizen. Toevallig heeft jou trein precies vertraging en dreig je te laat te komen op je stage of werk. Voor vele reizigers is dit een bekend scenario. Als er dan eindelijk een trein komt, staan er met jou, nog honderden andere te wachten op dezelfde trein. De kans is groot dat je niet meer kan zitten en gehele reis tegen je medereizigers aanstaat.

Aan het laatste probleem, komt een eind. Tenminste, dat hoopt de NS met de nieuwe versie van een applicatie. De nieuwe app moet aangeven waar je de grootste kans hebt op een zit plek. Infraroodsensoren geven actuele informatie over de drukte in de trein. De app is een speciale versie van de Reisplanner Xtra. De app geeft de rustige plekken in de trein aan met een groen scherm en de drukte met een rood scherm. Er is 2 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe experiment.

Door middel van deze app kunnen de reizigers voor dat de trein komt al zien waar ze het beste kunnen gaan zitten. De applicatie laat alle belangrijke informatie zien over de trein. Er wordt weergeven waar de eerste en tweede klas en stiltecoupés zich bevinden. Daarnaast is de rolstoelingang te zien en wordt er informatie gegeven over de beschikbaarheid van wifi in de trein. Het nieuwe experiment van de NS is vandaag van start gegaan op het traject Zwolle-Roosendaal. Het duurt 3 maanden, daarna kijkt de NS op het systeem landelijk wordt ingevoerd.

 

Bron: AD