741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Zo haal je hogere cijfers!

Donderdag 11 april 2013 - Charlotte Portielje

Een meditatiesessie voor een les op school kan leiden tot hogere cijfers. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteiten George Mason en Illinois. Even tot rust komen met een meditatiesessie doet wonder, zelfs je schoolprestaties worden beter.

De wetenschappers onderzochten of het volgen van meditatielessen studenten helpt bij het opslaan van informatie. Na een les kregen de studenten een test. De studenten die voor de les op school een meditatiesessie hadden gehad scoorden duidelijker hoger dan de overige studenten. De meditatiesessie was zelfs voor een aantal studenten bepalend voor het behalen van de test.

Bij mediteren voeren mensen geestelijke oefeningen uit.  Deze geestelijke oefeningen helpt vooral de studenten met een concentratieprobleem. Een korte sessie van 6 minuten zorgt al voor verbetering, blijkt uit het onderzoek. Het is wel zo, hoe langer de sessie, hoe duidelijker de verbeteringen zijn. Een onderzoeker zegt dat het vooral te maken heeft met het meer bewust worden van jezelf. Als een meditatiesessie niks voor jou is, kan je ook een wandeling ’s ochtends maken. Dit zorgt er ook voor dat je een betere concentratie hebt overdag.

Bron: Gezondheidsnet