741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Zo krijg je je inspiratie en creativiteit terug!

Vrijdag 21 februari 2014 - Sanne Hofman

Als student heb je er vast al een keer last van gehad. Je bent bezig met een opdracht of project en opeens sla je helemaal dicht. Je inspiratie en creativiteit is ver te zoeken. Om ervoor te zorgen dat je niet compleet vast loopt kunnen wij je helpen met wat tips.

Het is moeilijk om je inspiratie af te dwingen. Meestal krijg je de beste ideeŽn als je onder de douche staat, op de wc zit, aan het hardlopen bent of op het strand ligt. We denken dat goede ideeŽn niet voor het oprapen liggen maar dat liggen ze dus eigenlijk wel! We nemen alleen niet altijd de tijd om volledig te ontspannen en te wachten op creativiteit.


Door onze drukke levens belemmeren we dus eigenlijk onze creativiteit. We zijn vaak met te veel dingen tegelijk bezig en zien door de bomen het bos niet meer. Hier wat tips om je inspiratie en creativiteit terug te vinden!


-†† †Ontspan!
Ten eerste is het belangrijk om te ontspannen. Maak je hoofd even leeg door te gaan sporten, door een warm bad te nemen of door even lekker bank te hangen. Creativiteit is het resultaat van een ontspannen geest. Ontspan en wacht op je inspiratie!
-†† †Geloof!
Beperkt je creativiteit niet en stel geen grenzen in voor mogelijkheden. Er zijn altijd meer oplossingen dan je denkt. Geloof in je creativiteit en vertrouw erop dat de oplossingen vanzelf zullen komen. Stop ook met het zelfkritiek. Je hoeft niet altijd kritisch te kijken naar jezelf.
-†† †Stap van je gewoontes af!
Zoek eens nieuwe prikkels op. Kijk, doe en zie andere dingen dan je normaal doet. Verander je standaard werkwijze en ga chaos uit de weg. Chaos kan de creativiteit namelijk blokkeren.
-†† †Verdeel je werk!
Stop met multitasken, doe gewoon ťťn ding tegelijk. Zo kan je je volledig concentreren en je volledige aandacht geven aan datgene waar je mee bezig bent. Verdeel het werk in stappen en werk stap voor stap de opdracht uit. Zo sta je je creativiteit het minst in de weg.


Bron: soChicken