739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Zo krijg jij die stage!

Donderdag 13 februari 2014 - Sanne Hofman

Het is natuurlijk logisch dat het bij het werven van een goede stagiair vooral gaat om competenties en vaardigheden die de stagiair moet hebben. Als je voor jezelf het gevoel hebt dat je helemaal voldoet aan de eisen zijn er toch nog wat andere factoren waar je rekening mee moet houden tijdens een sollicitatiegesprek.

Wat speelt er naast je diploma’s, opleidingen en competenties nog meer mee tijdens een sollicitatiegesprek? Dat gaan wij je in dit artikel laten zien. Sommige van deze factoren kun je namelijk zelf beďnvloeden. Als je hier tijdens het sollicitatiegesprek van die perfecte stage rekening mee houdt, kan het bijna niet meer stuk!


Dinsdag 10:30
Soms krijg jij zelf de gelegenheid om het sollicitatiegesprek in te plannen. Volgens onderzoek van de Amerikaans carričrewebsite Glassdoor is dinsdag om 10:30 het beste moment! Het schijnt namelijk dat je op dinsdag het meest productief bent en dat je op deze dag het minst stress hebt. De tijd is ook belangrijk. om half 11 heeft de werkgever al rustig kunnen beginnen aan zijn dag. Hij kan zich dan volledig focussen op jou.


Wees zelfverzekerd
Je mag best trots zijn op jezelf! Vertrouw op jezelf en op je vaardigheden. Je weet zelf precies wat je in huis hebt.


Wees vriendelijk tegen iedereen in het bedrijf
Vaak gebeurt het bijvoorbeeld dat de werkgever voor dat hij iemand aanneemt ook aan de receptie vraagt wat ze van een persoon vinden. Doe dus altijd aardig tegen iedereen die je tegenkomt. Het kan alleen maar in je voordeel werken als je wordt gezien als een vriendelijk persoon.


Wacht even met de koffie
Als de werkgever tijdens het gesprek vraagt of je wat wilt drinken, zeg dan niet meteen dat je koffie wilt. Wacht eerst af wat de werkgever zelf doet. Het kan je zomaar kostbare tijd kosten om dat ‘bakkie’ koffie te halen.


Wees niet te opvallend
Zorg dat je er verzorgd, netjes en rustig uitziet. Doe geen kleren aan met felle kleuren en drukke printjes. Dit kan alleen maar afleiden.


Neem een beleefde houding aan
Let er altijd op dat je lichaamshouding beleefd en open is. Ga bijvoorbeeld netjes zitten tijdens het gesprek. Zo toon je respect aan de werkgever.


Stel slimme vragen
Geef niet alleen duidelijk en helder antwoord op de vragen van de werkgever maar stel zelf ook intelligente vragen. Zo laat je zien dat je geďnteresseerd bent.


Kies voor de zon
Een regenachtige dag heeft vaak een negatieve invloed op het humeur van mensen, dus ook op dat van de werkgever. Als je de gelegenheid hebt om een dag uit te kiezen, vermijd dan de regenachtige dagen.


Bron: intermediair