741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Zuipen tot we kruipen

Vrijdag 23 november 2012 - Merely van der Drift

Dat studenten niet vies zijn van een biertje of shotje op zijn tijd is algemeen bekend. Menig studiefinanciering wordt er op de dag dat het gestort wordt, gelijk weer doorheen gejaagd. Ze hebben nou eenmaal geen goed imago, maar blijkbaar zit er een theorie achter het comazuipen. Heel veel drinken kan namelijk je leven redden.

Een tegenstrijdige ontdekking. Veel alcohol consumptie vermindert de kans op ongelukken. Moeilijk te geloven, want juist mensen die veel drinken vallen op straat of vallen van hun fiets af. Toch kan het met sommige gebeurtenissen wel helpen. De reden hiervoor is dat je je machtig en sterk voelt, wanneer je onder invloed bent van alcohol. Je denkt dat je meer aan kan en je kan dat daarom ook echt.

Dit kwam uit een onderzoek van Lee Friedman. In 14 jaar tijd onderzocht hij allerlei soorten verwondingen. Hieruit kwam de conclusie dat de kans op overleven groter is, wanneer je de fles aardig aan je mond hebt gezet. Een wijntje is dus niet genoeg, je moet minstens een fles op hebben gedronken. Wees toch niet te blij met deze ontdekking. De kans op een ongeluk is nog steeds even groot als eerst. Wanneer je straalbezopen bent, heb je alleen meer kans om te overleven dan wanneer je niet tot weinig hebt gedronken. Als je van plan bent om te drinken, doe het dan ook goed. Dan overleef je het weekend vast wel.

Bron: wtf.nl