741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Zwaarste examens ooit

Maandag 13 mei 2013 - Charlotte Portielje

Vandaag zitten vele scholieren met klamme handjes achter hun bureau. Het is namelijk weer zover, de eindexamens van de middelbare scholen zijn er weer. Deze examens zijn anders dan die van de afgelopen jaren, namelijk een stuk moeilijker.

Het wordt voor scholieren dit jaar moeilijker om te slagen. De havo en vwo scholieren mogen nog maar één vijf voor Nederlands, Engels of wiskunde halen. Dit is niet de enige extra druk die de scholieren dit jaar hebben. De nieuwe regels van het kabinet zorgen ook voor extra stress. Wanneer scholieren in september 2014 beginnen met een vervolgopleiding, hebben ze nog recht op een basisbeurs. Beginnen ze een jaar later, dan vallen ze onder het leenstelsel. Dit scheelt heel veel geld.

Doordat het leenstelsel hoogstwaarschijnlijk over een jaar ingaat, kiezen maar weinig studenten voor een jaartje niks doen. Normaal gesproken dacht zo’n 20 procent van de scholieren na over een tussenjaar. Een jaar naar het buitenland trekken of een jaar werken. Dit jaar denkt maar 5 procent er nog over na.

De scholierenvakbond LAKS verwacht ook dit jaar weer aardig wat klachten te krijgen over de examens. Tien jaar geleden kregen ze nog gemiddeld 10.000 klachten per examenjaar. Tegenwoordig is dit rond de 125.000. In de 2010 was er een record van 146.000 klachten. LAKS verwacht een gemiddeld aantal klachten te krijgen en denkt niet dat het record wordt verbroken.

Voor alle scholieren die vandaag zijn begonnen met de examens, veel succes. Voor je het weet kan je genieten van een hele lange vakantie!

 

Bron: nu.nl, AD