713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Amsterdamse studenten weigeren het Bungehuis nog altijd te verlaten

Maandag 23 februari 2015 - Sven de Haas

De Amsterdamse studenten die het Bungehuis bezet houden weigeren nog altijd om te vertrekken. De studenten houden het filiaal van de Universiteit van Amsterdam al een week bezet, omdat zij het niet eens zijn met het beleid van de universiteit. De rechtbank bepaalde donderdag 19 feburari dat de studenten het Bungehuis moesten verlaten.

De studenten kregen van de rechtbank te horen dat zij 4 uur de tijd hadden om het gebouw te verlaten. Zij  hebben hier nog altijd geen gehoor aan gegeven. De Amsterdamse politie is echter nog niet begonnen aan de ontruiming.

De studenten beweren dat de docenten en studenten te weinig inspraak hebben in het beleid van de universiteit. Ze pleiten voor een democratischere universiteit.

Eerder kregen de studenten te horen dat zij voor elke dag dat zij langer in het huis bleven een gezamenlijke dwangsom van 1.000 euro per dag kregen. Dit kon oplopen tot een totale dwangsom van 25.000 euro. De studenten hebben op hun beurt geëist dat het bestuur van de universiteit maandag 23 februari voor 12:00 opstapt.

Bronnen: NOS.nl en Volkskrant.nl

Trefwoorden:

Studenten Bungehuis