712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Bespaartips voor studenten

Maandag 1 mei 2017 - Lorenzo

Nog wat maand over aan het einde van je geld? Je bent niet de enige! In dit artikel geef ik bespaartips die je als student direct kunt gebruiken. Een beetje extra geld is nooit weg en helemaal als je er eigenlijk niets voor hoeft te laten.

Studieboeken

Natuurlijk schaf je de boeken pas aan als het echt nodig blijkt. Vaak kan je met kopiŽren of met het doornemen van samenvattingen een heel end komen maar het boek aanschaffen hoort er toch vaak ook nog bij. Verkoop boeken altijd direct weer door. Ze zijn dan nog geld waard en in de praktijk gebruik je ze na dat ene vak toch niet meer. Gebruik bol.com of Marktplaats om je oude studieboeken te verkopen. En uiteraard kan je ze hier ook weer kopen voor een nieuw vak. Tweedehands studieboeken schelen honderden euro’s op jaarbasis.

Bijbaan

Natuurlijk is het hebben van een bijbaan wel zo lekker voor je financiŽle situatie. Zoek een bijbaan die enigszins met je studie te maken heeft. Zo bouw je aan je CV en kan je wellicht eerder een opstap maken binnen het bedrijf. En heel misschien houd je er ook nog een stageplek aan over!

www.zoekbijbaan.nl is een online vacaturebank waar je erg gemakkelijk naar zo’n studie gerelateerde bijbaan kunt zoeken. Je kunt op deze website vacatures filteren op interessegebied en regio’s, wat het zoeken een stuk makkelijker maakt.

Internet

Overstappen van provider loont. Dit geldt natuurlijk ook voor energie, maar dit wordt vaak centraal geregeld. Internet regel je als student vaak zelf. Alle providers leveren internet als onderdeel van een alles-in-1 pakket maar ook los (internet only). Dat losse internet is veel goedkoper dan een bundel, dus vraag jezelf af of je ook echt belt en tv kijkt. Veel studenten blijken namelijk voldoende te hebben aan een internet only pakket. Vergelijk internet en stap over.

Overstappen kan jaarlijks. Dit is even wat regelen, je moet immers het modem instellen. Maar je bespaart dan wel jaarlijks. Providers hebben lokkertjes en die gelden niet voor trouwe klanten. Een overstap op zijn tijd levert op jaarbasis honderden euro’s op. De moeite waard dus. †Zo kan je al internetten voor 20 euro per maand, en natuurlijk kan je de verbinding delen. Zo deel je ook de factuur.

Toeslagen?

Bekijk op belastingdienst.nl of je aanspraak kunt maken op bepaalde toeslagen. Denk bijvoorbeeld aan zorgtoeslag of huurtoeslag. Ruim 100.000 studenten lopen toeslagen mis waar ze wel recht op hebben. Onderzoek dit dus voor jouw situatie! Huurtoeslag kan al snel om 50 euro per maand gaan. Mooi meegenomen dus!