737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Bestuur Rijksuniversiteit Groningen nu ook onder vuur

Maandag 11 mei 2015 - Sven de Haas

Na de onrust op de Universiteit van Amsterdam lijkt de Universiteit van Groningen aan de beurt te zijn. Hoogleraren, docenten en onderzoekers pleiten voor grote hervormingen van beleid.

Enige tijd geleden protesteerden docenten en studenten van de Universiteit van Amsterdam tegen het beleid van de universiteit. Dit deden zij door middel van de bezetting van het Bungehuis, de bezetting van het Maagdenhuis en de Nationale Actiedag. Dit blijkt landelijk invloed te hebben gehad. De Groningse docenten herkende de problemen die de Amsterdammers noemden en besloten in actie te komen. Ze schreven een open brief te sturen naar het bestuur die door ruim 90 medewerkers werd ondertekend.

De medewerkers geven aan te weinig inspraak te hebben in het beleid, terwijl het beleid over hun werk gaat. Ze zouden zich aan regels moeten houden, waarvan ze niet begrijpen waarom. Daarnaast zou de werkdruk te hoog en werden tijdelijke contracten, publicatiedwang en bureaucratisering als lasten genoemd.

Volgens de medewerkers zijn universiteiten instanties waar iedereen gelijk zou moeten zijn. Daar is momenteel geen sprake van. Ze voelen zich dan ook niet serieus genomen.

Bron: Trouw.nl.