715 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Een stage vinden makkelijk?

Woensdag 29 april 2009 - Nieuwsredactie

Er zijn recent een paar stagebemiddelaars geweest die hebben geroepen dat het juist door de economische crisis makkelijk is om een stageplaats te vinden. In mijn omgeving merk ik juist het tegenovergestelde!

Veel medestudenten zijn nog steeds op zoek naar een stageplaats en hebben de hoop opgegeven. Ze accepteren een studie achterstand door het niet kunnen vinden van een stageplaats. Sommige medestudenten die eerst wel een stageplaats hadden gevonden zijn na het tekenen van het stage overeenkomst toch gebeld dat vanwege de economische crisis hun stage niet door kan gaan.
Wat ik ook veel zie bij medestudenten is dat ze dan uiteindelijk wel een plek hebben gevonden maar geen stagevergoeding ontvangen, dit dankzij de economische crisis.

De economische crisis is dus helemaal geen makkelijke tijd voor studenten. Ook ervaren stagezoekende studenten concurrentie van starters die ook maar weer stage gaan lopen omdat ze niet aan de bak komen. Minder stageplaatsen met meer mensen maakt het ook niet echt makkelijker.

Hogescholen en Universiteiten zijn dan ook druk bezig met het helpen vinden van stages. Ze vragen aan studenten met een stageplaats of ze daar nog mensen zoeken. Ook mailen ze een stagevacature door naar alle studenten zodra ze ergens een goede stage spotten.
Super! Met z'n honderden solliciteren op één vacature.....

Dus om nou te zeggen dat de economische crisis het stagiairs makkelijker maakt is niet helemaal juist. Het maakt de stagiairs het alleen nog maar moeilijker!

Een tijd geleden was een stageplaats bemachtigen nog wel makkelijk maar dat is helaas tegenwoordig niet meer het geval. Nu zal iedereen echt z'n best moeten doen en z'n beste beentje voor moeten zetten!