740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Gratis reclame printen

Maandag 24 september 2012 - Merely van der Drift

Terwijl alle milieubewuste organisaties aan het strijden zijn om bossen te behouden, laten de leraren de studenten hun boekwerken printen. Niet n keer, maar vier keer. Waarom? Omdat het moet. Zonde van het papier, maar dat maakt hun niets uit.

De meeste scholieren printen op school. Thuis is er altijd wel iets met de printer en op school kan het vaak voor een lagere prijs. Toch gaat het aardig in de kosten lopen als je elke keer een project maakt van 200 kantjes. Die ook nog een dubbel ingeleverd moet worden. De studenten in Gent, Leuven en Antwerpen kunnen er nu goedkoop van afkomen.

Wanneer ze willen printen kunnen ze uit twee opties kiezen. Optie 1 is het standaard printen. Optie twee is gratis printen, mits je klein stukje reclame vermeld. Eerst moeten de studenten een e-mailadres aanmaken. Vervolgens uploaden ze hun bestanden en kunnen ze het printen. De afdruk wordt 2 3 procent kleiner, omdat er ruimte over moet blijven voor de reclame. De reclame die erop komt, verschilt per student welke opleiding hij of zij doet. De reclame wordt daaraan aangepast.

Ze kunnen niet oneindig printen, 50 pagina’s is het maximale, 70 bij dubbelzijdig. Handig initiatief, scheelt toch weer wat centen. Nu afwachten of de leraren dit ook goedkeuren als ze een serieus verslag zien, met telkens het Mc. Donald logo onderin.

Bron: www.standaard.be