739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Handige apps voor tijdens je studie!

Woensdag 5 april 2017 - Lorenzo

Heb jij een saai college? Grote kans dat jij je telefoon pakt voor een stiekem spelletje of een Whatsappje. Aantekeningen worden ook amper meer gemaakt, een snelle foto van het schrijfwerk van de docent verdient de voorkeur. Moeten er in de les sommen gemaakt worden? Vaak worden dan de oortjes erbij gepakt voor wat muziek.

Kortom, de telefoon is niet meer weg te denken uit de gemiddelde collegezaal. Wist jij echter dat er tegenwoordig ook apps zijn die jouw studieleven kunnen ondersteunen? Hieronder tref je een aantal van die handige apps!

De BlackBoard app††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Word jij er ook gek van dat je constant in de browser van je telefoon moet inloggen op de schoolsite om bij blackboard te komen? Dat is met de Blackboard app verleden tijd! De belangrijkste functies die de website heeft kun je nu gemakkelijk op je telefoon gebruiken.

Ken jij Examtime?

Met deze app kun je mind maps, notities, planners, slides en quizjes maken over je leerstof. Ideaal om mee te oefenen! Tevens kun je zelfs je studievooruitgang bijhouden.

Pomodoro

Pomodoro is een super handige timer app. Het houdt steeds bij wanneer je 25 minuten actief bezig bent. Daarna krijg je van de app 5 minuten pauze. Vervolgens word je weer 25 minuten aan het werk gezet. Na vier rondes van 25 minuten mag je een kwartier tot half uur pauze nemen. Ideaal wanneer je efficiŽnt wilt leren!

Notability

Nog zo’n handige app voor aantekeningen. Met Notability kun je notities maken, delen en beheren. Je kunt tekst typen, foto’s uplaoden, handgeschreven teksten maken en audio opnemen om perfecte notities te maken!

Evernote

Dit is misschien wel de bekendste app als het gaat om het maken en bewaren van notities. Met Evernote kun je overzichtelijke notities maken en tevens kun je foto’s en geluiden toevoegen. Ben je klaar met notuleren, dan wordt je geschreven tekst naar de cloud gestuurd zodat je deze ook op je pc, Mac of iPad kunt vinden.

Dropbox

Dit is een bekende, maar wellicht niet voor iedereen. Persoonlijk vind ik dit de meest handige app voor het opslaan en delen van documenten, foto’s en video’s. Wanneer je bestanden in je Dropbox account opslaat dan kun j er vanaf elke laptop, computer of zelfs telefoon bij. Je kunt ook mappen en documenten delen, ideaal wanneer je in groepen moet werken. Een gratis account biedt je 2gb aan opslagruimte aan.

Scanner Pro

Met deze app kun je erg makkelijk papieren documenten, zoals aantekeningen of samenvattingen, omzetten in een pdf bestand en deze opslaan op je iPhone of iPad. Wazige foto’s van je samenvattingen zijn hiermee verleden tijd!

Cold Turkey

Ben je aan het leren, maar wordt je constant afgeleid? Met Cold Turkey schakel je als je social media kanalen met ťťn klik (tijdelijk) uit. Ideaal als je wel bereikbaar wilt blijven maar geen notificaties binnen wilt krijgen!

AppicPlanner

Moet jij in groepsverband werken? Gebruik AppicPlanner! Deze app houdt al je lopende projecten bij. Bij groepsprojecten kun je zo dus gemakkelijk bekijken wie op tijd aan zijn/haar taken werkt. Tevens kun je leuke ‘motivaties’ naar elkaar sturen wanneer iemand iets op tijd af heeft. Zo kun je op een leuke en makkelijke manier met elkaar werken!

Wunderlist

Met de Wunderlist app kun je erg makkelijk ‘to do listjes’ maken in categorieŽn en vervolgens afstrepen wanneer ze gedaan zijn.

Easy Bib

Word jij ook krankjorum van het schrijven van voetnoten? Met Easy Bib is dit gelukkig verleden tijd. Met Easy Bib kun jij de barcode van je boek scannen. De app maakt er vervolgens automatisch een voetnoot van! †

Tips?

Bovenstaande apps zijn een aantal van onze favorieten, die jouw studietijd toch een stukje moeten vergemakkelijken! Ken jij nog een handige app die elke student moet kennen? Laat het ons weten!

Trefwoorden:

Studenten Tips App Telefoon