739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Handige tips om de juiste stage te vinden!

Donderdag 20 april 2017 - Lorenzo

Het is moeilijker dan het lijkt; een leuke stage vinden. Een beetje mazzel moet je natuurlijk ook wel hebben, maar wat is nou Ťcht belangrijk om in gedachten te houden tijdens het zoeken van een stage?

Waar begin ik?

We kunnen je wel een lijstje met vacatures voorschotelen, maar dit helpt je niet echt veel verder. Probeer na te denken wat je zelf wil. Stel jezelf de vragen:

- Wat wil ik leren tijdens mijn stage?

- Stel duidelijke leerdoelen voor jezelf. Op basis hiervan is het veel makkelijker om vacatures te zoeken die bij jou passen.

- Wat verwacht ik van mijn stage?

- Wat voor bedrijfscultuur past bij mij?

- Mensgericht, resultaatgericht, formeel of informeel. Het komt allemaal voorbij. Het is wel fijn om dit van tevoren te weten, zodat je een bedrijf kiest wat bij jou aansluit.

- In welke bedrijven ben ik geÔnteresseerd?

- Groot of klein? Formeel of informeel?

- Welk beroep heb ik na mijn afstuderen voor ogen?

Als je voor je je stage begint al weer wat voor beroep je later wil uitoefenen, is het een slim idee om een stage te kiezen die hierbij past. Dit zorgt ervoor dat jij in de toekomst een streepje voor hebt op je mede-sollicitanten.

Wil ik een stageplaats in Nederland of in het†buitenland?

Wat je ook een goede optie is, is om een open sollicitatie te sturen naar het†bedrijf wat†jou interessant lijkt. Het is namelijk niet zo dat je alleen kunt reageren op bestaande vacatures. Zelf initiatief tonen geeft je gelijk een goede eerste indruk. Ook creŽer je dan de kans om bij een bedrijf te gaan werken dat je oprecht interesseert.

Wat is een goede stage?

Bij het zoeken naar een stage telt niet alleen het stagebedrijf, maar zeker ook de inhoud van de stage. Het is belangrijk dat de stage past bij je opleidingsniveau. Zorg dus dat je stage zo veel mogelijk aansluit bij je studie. Maak het jezelf ook niet te gemakkelijk. Een stage moet zeker aansluiten bij je interesses, maar het moet ook inhoudelijk genoeg uitdaging bieden. Er is namelijk niks saaier dan een stage die gaat vervelen.

Denk ook aan de bedrijfscultuur. Dit moet ook zeker bij jou passen, zodat je je iedere dag op je gemak voelt. Liever jasje dasje, of toch fijner als je ook op je oude sneakers naar werk kan komen? Denk ook aan externe activiteiten voor de team-bonding onder collega’s en vergeet natuurlijk de VrijMiBo niet!

Stage bij StudeerSnel

Als je eenmaal weet waar je naar opzoek bent, kun je gaan solliciteren. Een open sollicitatie, of toch online opzoek naar dat ene bedrijf wat perfect bij jou aansluit.

Ben jij spontaan, flexibel, verantwoordelijk en een team player? Dan is een stage bij†StudeerSnel†misschien wel wat voor jou! Bij StudeerSnel krijg je als stagiair†de†verantwoordelijkheid over veel verschillende projecten, zul je werken met†(inter)nationale studenten en zul je van dichtbij meemaken hoe het bij een online bedrijf in z’n werk gaat.

Lijkt dit je wat? Dan kan je altijd even hun†vacatures†checken!