741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Het leed dat stageverslag heet

Vrijdag 20 januari 2012 - Matthias van Wettum

Vorige week hadden we het al over de aflopende stageperiode, en daar borduren we deze week op voort. Want bij zon afronding hoort natuurlijk een verslag, en dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Vaak worden het boekwerken waar de bijbel niets bij is, en is nachtwerk absoluut niet uitgesloten. Hieronder een paar tweets over stageverslagen van stagiairs.

Vaak is de stage een lange periode waarin je maar weinig vrij hebt. De beloning komt namelijk pas aan het einde. Dan heb je vaak een paar dagen of soms een week vrij om even helemaal te ontspannen! Als je dan een verslag moet schrijven is dat niet ideaal, dus Joris en Noa doen er slim aan om hun verslag alvast af te ronden en zo lekker een paar dagen vrij te hebben!

Zulke verslagen bestaan vaak uit eindeloos reflecteren, uitleggen, beschrijven, etc. Een helpende hand met een aantal details is daarom nooit verkeerd, zeker niet als het gaat om bepaalde stukken over je stagebedrijf. Vaak kunnen mensen die er werken een goede uitleg geven over de gang van zaken, en zij praten wat makkelijker over de organisatie dan jij. Die persoon is vaak je stagebegeleider, maar Aschwin heeft gelijk even de directeur geregeld. Prima zaak!

Iedereen kent het wel: je hebt dagen- of wekenlang gewerkt aan een opdracht, en opeens kun je hem niet meer vinden. In dit geval overkwam Samatha het met haar usb-stick. Dat is heel vervelend, en we kunnen haar alleen veel sterkte wensen. Dubbel werk is altijd vervelend, zeker als het ook nog eens veel werk is!

We sluiten deze week af met een korte, maar krachtige tweet. Zeer goed, goed en ruim voldoende. Daar kan je je stage wel mee afronden. Gefeliciteerd, Jordy!