737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hoe kunnen studenten op korte termijn geld verdienen?

Maandag 22 mei 2017 - Lorenzo

Sinds de afschaffing van de studiefinanciering voor studenten hebben studenten het een stuk minder breed gekregen. Zij doen er alles aan om aan het eind van de maand rond te komen, met een zo klein mogelijke lening bij DUO. Dit blijkt vaak echter niet eenvoudig te zijn voor een student!

Het geld wat verdiend wordt met een bijbaantje naast de studie wordt gebruikt voor het bestellen van boeken, het betalen van het collegegeld en het voldoen van de huur voor een kamer. Wanneer er plotseling iets kapot gaat, zoals een laptop of een mobiele telefoon, wil een student op korte termijn extra geld verdienen om de aanschaf van nieuwe apparaten te kunnen bekostigen. Een van de mogelijkheden die een student in zo’n geval heeft is leren beleggen!

Geld verdienen met beleggen in aandelen

Niet alleen kan beleggen in aandelen, opties en fondsen voor een leuk rendement zorgen, ook is het heel uitdagend om te beleggen. Tegenwoordig is beleggen heel toegankelijk, door de verschillende online brokers die beleggen aanbieden. Let wel, beleggen is alleen mogelijk voor studenten die minimaal 18 jaar oud zijn. Wanneer een student jonger is zal de student toestemming moet hebben van zijn of haar ouders.

Houd er rekening mee dat beleggen niet altijd winstgevend hoeft te zijn en dat beleggen een bepaald risico met zich meebrengt. Op het moment dat aandelen plotseling flink in waarde verliezen kunt u veel geld verliezen. Probeer om deze reden alleen te beleggen met geld wat u kunt missen.

Veiligere opties dan beleggen

Naast de mogelijkheid om snel geld te verdienen door te beleggen zijn er nog verschillende andere mogelijkheden om aan extra geld te komen. Denk bijvoorbeeld aan een tweede bijbaantje, of denk aan online manieren om geld te verdienen. Tegenwoordig is het onder studenten heel populair om geld te verdienen met YouTube. Door zelf video’s te maken en deze te voorzien van advertenties kan een student veel geld verdienen. Houd er rekening mee dat het kanaal wat een student heeft eerst succesvol moet worden om dit winstgevend te maken.