739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


75% meer buitenlandse studenten in Maastricht

Vrijdag 9 november 2012 - Merely van der Drift

De Universiteit van Maastricht is een kleine universiteit. Op dit moment zitten er maar 15.000 studenten op de school. Nadat er een nieuwe rector was gekozen had hij de keus om op dezelfde weg door te gaan, of het aantal studenten te vergroten. Hij heeft voor het laatste gekozen en wil nu zoveel mogelijk buitenlandse studenten werven.

In totaal gaat het om 10.000 extra buitenlandse studenten, oftewel een groei van 75%. Dat is aardig wat. Ze willen dit bevorderen door meer studierichtingen aan te bieden, maar ook uit te breiden op het gebied van de marketing, zorg en techniek.

Dat heel Nederland kampt met een zwaar studentenkamertekort heeft de nieuwe rector Luc Soete ook over nagedacht. Er staan volgens hem genoeg panden en kantoren leeg waar ze kamers in kunnen bouwen. Hartstikke goed meneer Soete, maar moeten niet eerst de studenten die al aan het studeren zijn een kamer krijgen, voordat we nog meer gaan binnenhalen? Gelukkig is het op dit moment alleen nog maar een plan, het bestuur moet het eerst nog goedkeuren.

Bron: maastricht.dichtbij.nl