713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


1 miljard euro naar onderwijs

Woensdag 17 september 2014 - Tara Stokdijk

Afgelopen dinsdag, Prinsjesdag, sprak koning Willem-Alexander de Troonrede uit. De koning stond onder andere stil bij het thema onderwijs. 1 miljard euro gaat op termijn besteed worden aan het onderwijs.

De regering wil dit geld gebruiken om de kwaliteit van het onderwijs en het onderwijspersoneel te verhogen. Beroepsonderwijs moet in de toekomst beter aansluiten op de arbeidsmarkt. De koning zei hierover het volgende:

"Met de hervorming van de studiefinanciering en de introductie van het studievoorschot komt op termijn 1 miljard euro vrij voor beter hoger onderwijs. Dit geld wordt onder andere ingezet voor meer contacturen, intensievere begeleiding van studenten en het bevorderen van excellentie. De ov-kaart blijft bestaan en komt beschikbaar voor alle mbo'ers. In aansluiting op gemaakte afspraken met de onderwijssectoren investeert de regering daarnaast extra in het primair, voortgezet en beroepsonderwijs."

Bij de invoering van het leenstelsel was al bekend gemaakt dat dit 800 miljoen euro zou opleveren. De koning vindt dat jong talent benut moet worden en noemt het ‘cruciaal voor toekomstige economische groei’.

Bron: NOS