713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Nationale actiedag studenten

Woensdag 4 maart 2015 - Sven de Haas

De studenten van de Universiteit van Amsterdam, die enige tijd geleden het Bungehuis bezet hielden, hebben een oproep gedaan tot een nationale actiedag voor studenten. Zij zijn het niet eens met het beleid van de universiteit en houden al enkele dagen het Maagdenhuis bezet. Studenten van diverse universiteiten in Nederland hebben aangegeven gehoor te geven aan deze oproep.

Onder andere studenten van de Universiteit van Wageningen en de Erasmus Universiteit hebben activiteiten georganiseerd uit protest tegen het beleid van hun universiteit. Het doel van het protest is dat de studenten meer inspraak krijgen in het beleid van hun universiteit.

De Universiteit van Amsterdam is de studenten al enigszins tegemoet gekomen, door vanaf nu één student toe te laten in de raad van bestuur. Echter vinden de studenten dit nog niet genoeg. Zij willen dat het bestuur voortaan wordt gekozen door docenten en studenten.

Minister van Onderwijs, Jet Bussemaker heeft laten weten dat ze begrip heeft voor de studenten. Zij heeft al eerder met ze gesproken en vindt het geen onredelijke mensen. Ook zij heeft gemerkt dat er onvrede is onder studenten in Nederland. Wel merkte ze op dat er sprake is van misverstanden tussen het bestuur en de studenten.

Bronnen: NRC.nl en Volkskrant.nl