740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Nieuw jaar, nieuwe stages, nieuwe tweets

Vrijdag 13 januari 2012 - Matthias van Wettum

Het is januari 2012, voor veel stagiairs het einde van hun stage, voor anderen het begin. Dat laatste zagen we ook terug op Twitter, want veel stagiairs hadden wel iets te melden over hun nieuwe stage. Leerzaam, leuk of juist totaal nutteloos? We zagen het allemaal langskomen, dus ook hier in de ‘Stagetweets van de Week’!

Voor veel studenten is de eerste week stage vooral oriënteren, maar een eerste indruk is heel belangrijk. Hoe presenteer jij jezelf, of hoe is de eerste indruk van je collega’s en van je werk? Dat blijft je de rest van je stage bij en zorgt vaak ook voor een bepalende koers. Bij Bas klinkt het in ieder geval zeer positief allemaal, dus we hopen dat je de rest van je stage diezelfde vibe vast kan houden!
 

Naast een leerzame tijd, is het in het begin vooral ook wennen. Vaak heb je op school nog wel een aantal uitslaapochtenden of, zoals bij Shay het geval was, een vrijdag vrij. Dat zit er bij stage vaak niet in, en dat is aanpassen. Geef het een paar weken, en voor je het weet is een vrije dag heilig voor je! Dan geniet je er extra van.


Om maar even in de positieve sferen te blijven: Carlito en Mitchell. Zij waren heel blij met hun stageplek en dat horen we graag! Blijft positief, zorg ervoor dat zij jou ook zo positief zien en wie weet groeit er iets uit wat heel handig kan zijn voor de toekomst! Het komt vaak genoeg voor dat studenten later alsnog bij hun stagebedrijf gaan of blijven werken. Geniet in ieder geval van deze tijd, want elke dag met plezier naar je stage gaan is een zegen! 

Trefwoorden:

Tweet Stages Nieuwjaar Week