737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage lopen bij FNV Jong

Maandag 19 maart 2012 - Ilona Zoomer

Lisa Oud (20) loopt sinds eind januari stage bij FNV Jong, onderdeel van de FNV Vakcentrale. FNV staat voor Federatie Nederlandse Vakbeweging en bestaat uit 19 bonden die een sector vertegenwoordigen. FNV jong is geen bond, maar een jongerennetwerk. Zij komt op voor de belangen van jongeren op het gebied van werk en inkomen en richt zich vooral op schoolgaande/studerende jongeren. Lisa vertelt over haar afwisselende stage.

“Ik loop stage bij de marketingafdeling van FNV Jong. Ik houd me vooral bezig met social media, de website, linkbuilding, contact met externe bureaus en de nieuwsbrieven. Wat ik het meest uitdagend vind aan deze stage, is de grote vrijheid die je krijgt. Daarmee krijg je ook veel verantwoordelijkheid, ik merk dat ik steeds meer dingen zelfstandig mag afhandelen. Ik ben bijvoorbeeld bezig met een onderzoek over het FNV Jong Panel, waarin we jongeren vragen of ze bereid zijn hun mening te geven in een panel, op welke manier en wanneer.”

Wat was nou de reden voor Lisa om te kiezen voor een stage bij dit jongerennetwerk?
Lisa: “Ik vond vooral de doelgroep interessant. Het gaat om schoolgaande en studerende jongeren, daar hoor ik zelf ook nog bij. Deze organisatie kan echt iets voor de jongeren betekenen en het leek me heel leuk om daar aan bij te dragen. Ik heb mezelf verschillende doelen gesteld die ik wil bereiken.  Zo wil ik vooral heel veel leren: hoe schrijf ik doelgroepgerichte teksten? Hoe kun je het beste professioneel handelen en communiceren? Hoe voer ik zelfstandig een onderzoek uit? Bij het doelgroepgericht schrijven is de ‘tone of voice’ bij een interne nieuwsbrief natuurlijk wat zakelijker dan een externe nieuwsbrief naar de jongeren.”

Lisa blijft nog een tijdje bij FNV Jong als ze haar stage heeft afgerond. “Ik ga helpen met de vakantiewerkcampagne. Dit houdt in dat we jonge vakantiewerkers gaan informeren over hun rechten en plichten op het gebied van werk en inkomen.”

Als tip voor mensen die nog een stage zoeken: “Begin op tijd met zoeken. Je wilt natuurlijk stage lopen bij een bedrijf waar het goed voelt. Zorg ervoor dat je sollicitatiebrief en CV goed in orde zijn, zonder spelfouten en een goede argumentatie!”Help Lisa met haar onderzoek over het FNV Jong Panel! Vul de enquête hier in.