741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage lopen bij Hollandís Got Talent

Maandag 16 april 2012 - Ilona Zoomer

Het nieuwe seizoen van Hollandís Got Talent is weer begonnen. De populaire talentenjacht trok met de seizoensopening ruim 2,2 miljoen kijkers. Je zult er maar stage lopen. Voor Thommy Hokke (23) is dit werkelijkheid geworden. Hij heeft, als enige uit 49 andere kandidaten, een plaatsje weten te bemachtigen bij Blue Circle, een productiebedrijf in Hilversum. Blue Circle maakt veel grote televisieprogrammaís, waaronder Boer Zoekt Vrouw, RTL Boulevard, Help Mijn Man Is Klusser en uiteraard ook Hollandís Got Talent.

“Deze stage is echt een schot in de roos!”

Thommy: “Ik loop stage op de redactie van Holland’s Got Talent. Ik ben verantwoordelijk voor de begeleiding van de kandidaten – en daar komt een hele hoop bij kijken. Ik fungeer als een vraagbaak voor de kandidaten, ik maak de schema’s, doe de mail en de Facebookpagina, maar voer bijvoorbeeld ook redactiegesprekjes met de kandidaten, om wat meer over ze te weten te komen. Straks, als de liveshows beginnen, zal ik ze blijven begeleiden.”

Hart voor televisie
Thommy heeft altijd al een zwak gehad voor de televisiebusiness. “De opnamedagen zijn tot nu toe echt het leukst. Op deze dagen komen weken van voorbereiding samen en ontmoet je ook veel mensen in het echt, mensen die je tot dan toe alleen per mail of telefoon hebt gesproken. Ook is het gewoon heel vet om mee te maken hoe zo’n grote televisieproductie gemaakt wordt. Je loopt backstage tussen bekende Nederlanders, cameraploegen en verslaggevers. Tijdens de opnames zat ik in de regiewagen, recht achter de regisseur. Ik zat dus letterlijk op de eerste rij achter de schermen en kon precies zien hoe alles in z’n werk ging. Echt fantastisch! Mijn hart ligt bij de televisie. Ik wil dit heel graag.”
Meer televisie dan dit zal het niet worden, denkt Thommy. “Veel mensen die hier werken zijn als stagiair binnengekomen. Ik hoop natuurlijk dat voor mij hetzelfde geldt. De werkzaamheden die ik doe zijn heel divers en veranderen van week tot week. Uiteraard heeft dat te maken met de fase waarin het programma zich op dat moment bevindt. Ik heb voice-over teksten geschreven en ik ben met een camera op pad geweest om items te maken bij de liveshow kandidaten, bijvoorbeeld bij hen thuis of iets anders gaafs. Die filmpjes zijn voor de introductie die je ziet voordat ze optreden. En dan te bedenken dat die items, die ik maak, straks door twee miljoen mensen worden bekeken!"

GÍnante situaties
De sfeer binnen Blue Circle in ťťn woord? Thuiskomen. “Veel collega’s ervaren dat zo, en ik ook. We zijn een gezellig clubje, best informeel. Dat is vrij uniek in de tv-wereld. Verder leer ik onwijs veel van mijn eindredacteur.
Ik zie regelmatig gÍnante en grappige situaties voorbij komen, ik denk meer dan in andere stages. Dit is en blijft Holland’s Got Talent, natuurlijk. Je ziet en hoort alles als je in de regiewagen zit, dus ook het commentaar van de juryleden als de camera’s uit staan…”
GÍnante situaties zijn helaas niet alleen maar grappig. “Ik weet dat het er bij hoort, maar het is niet leuk om mensen te moeten bellen met de mededeling dat zij niet door zijn naar de televisieronde. Je stelt ze toch teleur, dat is geen pretje.”
Maar niet alleen tijdens de opnamedagen gebeuren rare dingen, ook op het kantoor zelf. “Er sprong een verwarmingsbuis in het plafond, waardoor er een hele tijd heet water uit het plafond spoot – vergelijk het met een brandslang die open staat. Met pijn en moeite hebben we nog wat spullen in veiligheid kunnen brengen, maar binnen een paar minuten stond het hele kantoor onder water. Dat was echt bizar!”

Niet zonder obstakels
“De begeleiding vanuit school had naar mijn mening wel beter gekund, hoor. Vlak voordat de stage begon is mijn stagedocent gewijzigd en dat gaf een hoop gedoe. Verder – en dit wil ik graag als tip meegeven – ben ik iedere dag twee uur aan het reizen naar mijn stageplaats. Twee uur heen en nog eens twee uur terug. Je moet jezelf afvragen “is dit het waard?” Als het zo is, moet je het gewoon doen. Ik vind mijn stage echt de moeite waard, omdat het precies is wat ik wil. Het is toch iets wat je een halfjaar lang fulltime doet. Het reizen blijft altijd weer een hele onderneming, dit moet je niet onderschatten. Denk er goed over na!”


De liveshows van Holland’s Got Talent beginnen op vrijdag 4 mei. Kijk jij ook?