741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage lopen bij Stagemotor

Maandag 14 mei 2012 - Ilona Zoomer

Twee keer per maand verschijnt op Stagemotor de rubriek “On Stage”, waarin wij op zoek gaan naar jongeren die een toffe, bijzondere, aparte of gewoon hele leuke stage lopen (of hebben gelopen). Voor deze editie van On Stage blijven we dicht bij de bron. Want wat niet iedereen weet, is dat Stagemotor zelf ook uiterst charmante stagiaires in het team heeft. Stage lopen bij Stagemotor. Via Stagemotor.

Deze week: Donna van der Knaap (21), stagiaire online marketing & social media.

Donna: “Ik ben nu bezig met mijn afstudeerstage bij Melon Media. Dat is het bedrijf dat de websites als Stagemotor.nl en Zoekbijbaan.nl beheert. Ik werk vooral aan mijn scriptie, maar daarnaast draai ik ook mee op kantoor. Wat ik daar allemaal doe? Ik hou Twitter en Facebook bij, ik ben bezig met linkbuilding en werk aan ‘search engine optimalization’, wat inhoudt dat ik ervoor zorg dat Stagemotor en Zoekbijbaan goed gevonden worden op bijvoorbeeld Google. Best zelfstandig werk, dus.
Als ik een meeloopstage had gedaan, zou ik het liefst stage lopen bij radio of televisie, of bijvoorbeeld op de redactie van een modetijdschrift of een glossy. Als ik echt zou werken bij een blad als Elle, zou ik daar mijn eigen column willen.
Voor een afstudeerstage moet je een onderzoek doen. Melon Media is een kleine en jonge organisatie. Omdat het kleinschalig is, maak je alles van dichtbij mee. Je hoeft niet drie weken te wachten op een antwoord van de baas op het hoofdkantoor die je nooit ziet. Hier zit iedereen bij elkaar, het is dynamisch, innovatief en je hoort er echt bij.”

Wat is er zo leuk aan Melon Media? “Niet alleen het bedrijf is jong, ook iedereen die er werkt. Net afgestudeerd, altijd bereid om je te helpen als je vastloopt en doordat je dezelfde leeftijd hebt, is er genoeg om over te praten. Ik zit hier nu drie maanden en ik merk hoe informeel en casual het eraan toe gaat. Het is hier heel gezellig: we lunchen altijd samen en proberen die altijd zo lang mogelijk te rekken, totdat er één opstaat om zijn bord in de vaatwasser te zetten. Dan volgt de rest vanzelf.
Verder schrijf je je advies niet voor niets. Het bedrijf doet er (hopelijk) echt iets mee. Wanneer ze je advies aannemen, geeft je dit het gevoel dat je echt iets betekend hebt voor het bedrijf.”

Donna is nog lang niet klaar met studeren – ze zit vol met plannen. “Het is niet allemaal fun and games. Het zijn lange, drukke dagen,” verzucht ze. “Het is moeilijk om het werken aan je scriptie te combineren met het meedraaien binnen het team, maar het lukt wel. Als ik eenmaal ben afgestudeerd, ga ik een schakeljaar doen aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Ik zou graag een master Media & Journalistiek willen doen. Tsja, die droombaan bij Elle, hè.”

Donna’s million dollar tip op het gebied van (afstudeer)stages? “Begin vooral op tijd met zoeken! Op die manier kom je op een plek te werken die echt je voorkeur heeft. Een goede sfeer en een goed afstudeerproject zijn belangrijk. Neem niet zomaar genoegen met het eerste beste project.”


Ook in OnStage? Mail jouw motivatie naar redactie@stagemotor.nl