739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage met bubbels

Maandag 20 februari 2012 - Ilona Zoomer

“Liep ik daar met een champagnefles van negen liter door Amsterdam”

Maxime Bregten (22) heeft een hectische, maar leuke stageperiode achter de rug. Zij liep vijf maanden lang stage bij Sprankling BV in Den Haag, een online champagneshop die ook door het hele land proeverijen organiseert. Naast champagne kun je er ook terecht voor wijnen, mousserende sake, cava en prosecco. Maxime vertelt over haar ervaringen bij dit sprankelende bedrijf.

“Afwisseling was voor mij toch wel het belangrijkst. Ik wilde veel verschillende taken, veel uitdaging en vooral niet dag in, dag uit hetzelfde doen. Dat is bij Sprankling absoluut gelukt. Mijn takenpakket was heel divers. De ene dag bedenk je een klanttevredenheidsonderzoek en voer je deze ook uit, de andere dag ben je op een beurs of evenement aan het werk. Ik bedacht promotiemateriaal, bezorgde bestellingen, hield de social media bij… Ik was er maar druk mee!”

Wat heb je zoal geleerd tijdens je stage?
Maxime: “Sprankling is een jong en klein bedrijf en ik was erg nieuwsgierig naar wat zo’n bedrijf moet doen om zich te promoten en waar je in moet investeren. Ik heb geleerd dat je als klein bedrijf niet bang moet zijn om op de voorgrond te treden. Als je vertelt wat je doet en waar je mee bezig bent, kunnen er hele leuke en aparte samenwerkingen ontstaan. Zo heb ik contact opgenomen met de pers. Door veel te bellen en te vragen - vooral door te dúrven – kom je weer verder en kan dit zomaar leiden tot een plaatsing in een tijdschrift.”

Over de sfeer binnen het bedrijf vertelt ze: “Onderling is de sfeer heel gezellig en relaxt. We lunchen iedere dag samen met collega’s en verschillende mensen van het kantoor. Niet met champagne, hoor. Ik lustte het al wel, maar ik heb wel een voorkeur ontwikkeld voor bepaalde soorten. Zo vind ik de Deutz champagne het lekkerst, die is lekker fris en toch rijk van smaak.”

Stage lopen bij een bedrijf als Sprankling is niet bepaald alledaags. Vooral de evenementen en beurzen willen nog wel eens vreemde situaties veroorzaken.
“Ik heb wel eens in Amsterdam over straat gelopen met een dummy champagnefles van negen liter. We hadden even verderop een stand en we namen zelf materiaal mee. Dat ding was enorm – je kunt je de reacties die ik van voorbijgangers kreeg vast wel voorstellen. “Zo, jij hebt een leuk feestje voor de boeg!” Ik heb me nog nooit zo bekeken gevoeld, haha.”

Maxime’s tips voor de toekomstige stagiairs en stagiaires: “Denk na over de ligging van je stagebedrijf en de reistijd die je daarvoor kwijt bent. Ik was binnen twintig minuten op stage, dat is ideaal. Verder is het handig dat je duidelijk afspreekt wat je nodig hebt qua werkomgeving, zoals bureau, computer, enzovoort. En tot slot: Geef duidelijk aan wat je wilt leren en wat je doelstellingen zijn, zodat je stagebedrijf je taken daarop kan aanpassen.”