737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage lopen bij Playboy

Maandag 6 februari 2012 - Ilona Zoomer

“Het is geen normale baan, maar het is zó cool!”

Michelle van Rossenberg (20) is een eigentijdse dame met een al net zo eigentijdse stage. Zij heeft het voor elkaar gekregen om een stage te strikken bij hét mannenblad van nu: de Playboy.
Anders dan wat er misschien gedacht wordt, is Playboy meer dan alleen maar een plastisch blootblad. Het blad biedt diepte-interviews en lifestyle, uiteraard gecombineerd met een heleboel vrouwelijk schoon. Maar ook reizen, films, muziek en literatuur komen uitgebreid aan bod bij het populaire blad.

Dus wat doet een stagiaire zoal op de redactie van zo’n uitgesproken blad?
Michelle: “Mijn officiële titel is ‘redactieassistente’. Ik doe interviews en maak daar een leuk verhaal van, ik verzin features en verzamel content voor het blad, maar vanwege de erotisch getinte inhoud is zo’n baan niet zo alledaags als andere bladen. De mensen die je ontmoet zijn anders, het heeft een heel andere lading. Alles wat in de lijn van het blad past, is welkom. Ik mag ook artikelen van één pagina maken met bijvoorbeeld gadgets of muziek. Verder doe ik ook wel normale dingen, hoor. Ik neem de telefoon aan, verwerk e-mailtjes, dat soort dingen.”

Op de vraag waarom ze gekozen heeft voor Playboy, antwoordt ze: “Ik wilde altijd al iets doen met media – radio, televisie of magazines. Maar ik heb geen radiostem en geen televisiehoofd, en door een project op school (Bladen Maken –red.) kwam ik erachter dat tijdschriften echt mijn ding zijn. Bij een magazine kom ik heel goed tot mijn recht. Rennen voor deadlines, het takenpakket, de sfeer…  Ik ben niet het typische meisjesmeisje. Ik ben veel te eigenwijs om bij een chic damesblad te werken. Playboy is echt iets voor mij.”

En hoe zit het met de sfeer binnen het bedrijf?
Michelle: “Nou, het is niet zo dat er overal Playboy-bunnies rondhuppelen, hoor – het is en blijft ‘gewoon’ een redactie. De enige bunny die hier rondloopt, is de grote baas (Jan Heemskerk, hoofdredacteur van Playboy – red.) en dat komt doordat hij iedereen “poes” noemt. De sfeer is heel ongedwongen en gezellig. Ik ben de enige stagiaire op de redactie, er werkt nog een stagiaire op de afdeling marketing, maar we hebben heel verschillend werk. Wat ik echt te gek vind, is dat ik heel veel vrijheid krijg en zelfstandig kan werken. Er staat niemand de hele tijd te kijken wat ik doe en voor mij werkt dat heel goed. Wat betreft die zelfstandigheid: Ik krijg ’s ochtends een naam en een telefoonnummer, ik doe research en de volgende dag moet ik maar zien dat ik die persoon heb geïnterviewd. Ja, het is heel veeleisend, maar absoluut de moeite waard.”

Zit er een toekomst voor jou bij Playboy?
“Ik hoop het! Ik ga mijn best doen om hier te kunnen blijven – ik wil mezelf zodanig waarmaken dat ze me gewoon niet meer kwijt willen. Werken bij Playboy is mijn droombaan. Ik wil hier niet meer weg!”

Tot slot nog een tip van Michelle voor het vinden van een geschikte (en vooral leuke!) stage: “Wees brutaal en stuur een open sollicitatie naar een bedrijf dat jou aanspreekt. Ook als er niet direct vacatures zijn, stuur een brief en ga ervoor! Op die manier vind je een stage die écht bij je past en waarvan je zeker weet dat je het te gek gaat vinden.”
 

Trefwoorden:

Stage Onstage Playboy